4 December – Ring en sockersyster

4 December – Ring en sockersyster

En ack så viktig uppgift gömde sig under dagens lucka. Att prata med andra som har samma problem som en själv är otroligt viktigt i min sjukdom. Man behöver någon som förstår en själv fullt ut i alla lägen och kan komma med bra tankar i kritiska situationer.

Jag lär mig alltid någonting nytt, får en ny insikt eller får en ny tanke efter varje samtal. Man kan känna av den man pratar med om den personen är ute och svajar eller om det finns en stabilitet. Jag tyckte att mitt samtal idag var väldigt harmoniskt och jag kände mig även lugn efteråt. Det känns som att vi gör det vi behöver för vårat tillfrisknande just nu och ser positivt på tiden vi har framför oss.

Jag fick en liten känsla om att jag kanske ringer och pratar med mina systrar för sällan. Samtidigt så känner jag inte att jag har behovet av att ringa ut så mycket mera nu än vad jag redan gör. Det kanske kan bli en del av min planering inför nästa år att få in samtalen lite oftare. Jag vet ju hur otroligt viktigt det är med gemenskapen. Eller det kanske inte alltid behöver vara ett samtal. Det kanske kan vara ett sms, ett inlägg i forumet eller liknande. Att känna att man inte är ensam tror jag är det viktigaste.

Kände inte det idag men det är ofta som jag går och grubblar på saker. Varför är det såhär nu? Är det här rätt? Varför gör jag såhär? Varför tänker jag på detta? Är det här ett beteende i tillfrisknande eller i sjukdom? När dessa famlande tankar kommer upp är det extra viktigt för mig  att ha någon att ventilera med!

Jag tänker att man även kan applicera detta på någon som inte har samma problem/sjukdom som jag. Det är otroligt viktigt med social kontakt och man kan alltid lära sig av varandra. Att våga öppna upp istället för att låsa in är inte mindre viktigt men ej heller så lätt. Ibland känns det som att det som är extra svårt är extra viktigt i livet. Undrar varför det är så…

Ta hand om er och varandra <3Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge