Abstinent födelsedag!

Abstinent födelsedag!

Födelsedag, kalas, fest, middag m.m. Alla är ord som triggar igång hjärnan på mindre än en halv sekund. Men wow så mycket mer man upptäcker när dessa dagar/stunder inte längre enbart handlar om mat.

Min första abstinenta födelsedag blev när jag fyllde 26 (igår). Förra året på min 25:års dag var min första utan bakverk och socker men igår var den riktiga abstinenta födelsedagen. Svårt? Inte så värst måste jag säga. Det är nämligen så att i mitt hem så är det jag som bestämmer och främst det på min födelsedag. Alla var jätte välkomna på fika men hade förberett dem på att dom tar med sitt eget fikabröd och blir det någonting kvar så tar dom hem det igen. Det blev inget fikabröd över huvudtaget endast kaffet stod på bordet. Det var inte så många som kom eftersom min familj bor i Finland. Uppslutningen var inte stor kan man säga men det kanske gjorde att jag kan räkna in ännu en dag som abstinent? Men nu till det bästa med hela dagen.

Alla övriga födelsedagar jag kan minnas, oavsett om det är mina egna eller ej så har fokuset alltid legat på tårtorna och bakverken. All tankekraft och längtan har gått till detta. Men nu när man inte kan fokusera på detta så får kommer det ju förstås upp annat i tankarna. Aldrig har jag känt så mycket kärlek över min familj och mina vänner någonsin på en födelsedag. Alla hälsningar, fina presenter m.m. Detta återspeglar sig även till vardagen när man träffar familj och vänner. Fokuset har hamnat rätt nu när inte drogen tar över vardag och händelser i livet. Och detta kan jag lova att man lever så otroligt mycket längre på än på sockret som tidigare har tagit upp all tid och tankekraft.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge