Hej prestationsmonstret

Hej prestationsmonstret

Jag har insett att prestationsmonstret är På besök. Jag är glad och tacksam över att se att det håller på att äta upp mig inifrån om jag inte bryter cirkeln.
Alla har vi prestationer som behöver uppnås på grund av olika saker. Säger inte att vi måste det men vi behöver uppnå vissa saker för att ha ett fullt fungerande liv. Vissa prestationer är stora andra är små. Vi behöver gå upp ur sängen varje dag. Det är många som inte klarar av att göra det just idag för att prestationsmonstret reda har ätit upp dessa människor. Utmattningsdepression kallas det.
Att vara en presterande person som har väldigt höga krav på sig själv och jämt pressar sig till högre och högre prestationer är en typisk beroende personlighet. För en tid sedan hade prestationsprinsessan somnat om hos mig. Nu har hon tyvärr vaknat igen. Men kollega är sjukskriven några veckor till vilket gör att mycket hamnar på mig. Bara det får huvudet att snurra. Sen är det träning som jag behöver ha och vill hinna med. Dessutom behöver jag ha ett ordnat hem så jag slipper känna stressen över ett det är stökigt hemma.
Förra veckan när jag och en vän var och simmade väckte hon en tanke hos mig. Yoga! “Jag har börjat yoga, för att inte känna att min kropp blir stressad”. Men ja! Det är ju precis det jag också behöver just nu!! Jag behöver inte lyfta tyngre och tyngre eller cykla fortare och fortare utan jag behöver lugna ner mig!! Lugn träning som ändå får kroppen att jobb, hjärtat att slå men huvudet och prestationen att somna.
Idag har jag varit på mitt första yoga pass. Det är svårt att göra allting så lugnt! Jag hade helst velat göra 5 repetitioner när dom andra gjorde 2. Men det är väl därför jag behöver gå dit.
Ibland brukar jag köra styrka innan ett pass också. Det var väldigt svårt att hålla mig borta från det idag. När jag låg på mattan 5 min innan det skulle börja tänkte jag: men nu hinner jag ju köra 2 magövningar innan vi börjar. I sista sekund hann jag hejda mig. Knepigt det där när hjärnan bara vill prestera.
Stress är ju även en enorm riskfaktor. Och det märker jag på hur tankarna börjar spinna iväg och ibland observerar jag att tankar på att testa olika saker som bröd dyker upp. Jag vet att det inte går. Jag vet att jag kommer få stora problem om jag gör det men ändå så är röda hund där och försöker få allt den kan ta.
Jag behöver ta mig tid till att gå och träna men jag behöver också ge mig själv kraft till det. Jag behöver se till Så att prestationen på jobbet inte blir så stor så att jag inte orkar träna. Det har jag inte gjort de senaste veckorna. Att jag gjorde det idag känns väldigt skönt. Även om jag var på väg att ställa in det idag på dagen. Istället berättade jag det för mina kollegor och en sockersyster samt att jag skall ringa henne nu efteråt. Då är jag tvungen till att göra det. Jag kan inte ljuga och säga att jag varit där om jag inte har det.

Även om yogan var svår och irriterande för att det gick så sakta så kommer jag absolut försöka få in det i vardagen. Så småningom kommer jag testa lite Pilates och bodybalance som även det skall vara en lugn träningsform.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge