Känslor och röda hund går hand i hand

Känslor och röda hund går hand i hand

Det svåraste att vara abstinent tycker jag just nu att är alla känslor och tankar som dyker upp. Känslor och tankar som jag annars har ätit på. Känslor och tankar som jag nu måste lära mig att hantera på ett annat sätt.  Jag kom på mig själv idag när jag tänkte, “tänk om jag kunde åka och köpa min favorit trigger, lägga mig i soffan och bara ha det skönt, nu idag när det är en lite tuffare dag”. Det lyste VARNING över hela mig! Röda hund lyste rött och hade invaderat 70% av min hjärna.

Alla har dåliga dagar. ALLA. Den som säger att den alltid mår bra, att allt alltid är bra och så vidare är troligtvis inte ärlig mot sig själv. Som människa kanske man inte alltid förstår att man mår dåligt. Det har hänt mig många ggr. Tills man blir tvungen att ta tag i problemet och inser att man mådde kanske inte så bra som man trodde.

Nästan varje dag är jag i behov av att påminna mig själv om att jag inte är ensam och att det alltid finns sockersystrar, vänner, familj och även personer som inte känner mig så bra som är intresserade av att hjälpa <3 Ofta har jag tänkt att jag inte vill besvära någon annan med mina problem men det är ju precis tvärtom. Genom att hjälpa andra så ökar välmåendet och den positiv energin även för den som hjälper. Det betyder att när jag ber om hjälp hjälper jag inte bara mig själv utan ger faktiskt mottagaren också någonting. En annan insikt jag fått nu är att när jag som mest inte ville ta emot hjälp eller be om hjälp, det var under den perioden som jag inte ville att någon skulle be mig om hjälp. Jag var så osäker på hur jag skulle göra för att hjälpa någon i stora frågor. En tid var jag livrädd över att någon i min omgivning skulle börja gråta.. Och hur skulle jag ha kunnat hjälpt andra när jag var livrädd för att hjälpa mig själv och dessutom livrädd över att visa känslor. Och nu säger jag det här av egen ren erfarenhet! Att inte våga eller få visa känslor, ALLA känslor, är som att stänga av en människa. Det gör en så otroligt stor skada, har man inte själv haft svårt för att göra detta så förstår man nog inte vad jag menar. Känslor är det naturligaste som finns. Ger vi oss inte utrymme för att ha kvar denna naturliga del så kommer vi sakta men säkert gräva ner oss inifrån och det kan sluta väldigt illa.

Hjälp finns i alla möjliga former genom alla stunder i livet, det gäller att hitta det som hjälper just mig.

Och hörni! Känslor, tårar och tankar är inte farligt utan rent ut sagt det hälsosammaste vi kan syssla med. Om någon vill öppna sig för dig, var tacksam över att personen ger dig det förtroendet. Jag upplever idag att det finns de som blir rädda när någon har en jobbig dag. Bara av att säga att det är en lite sämre dag idag kan göra mottagaren rädd. Det här med känslor, tårar och tankar behöver hela mänskligheten bli bättre på tror jag om vi skall vinna mot den mentala ohälsa som stökar till i mångas vardag.

Ta hand om och respektera varandra, vi är det viktigaste vi någonsin kommer få <3

Livet är som en rubikskub, du behöver vända på varje ruta flera gånger för att till slut komma rätt. Rätt som det är så är någon där och petar så ena rutan inte passar in. Med en ny erfarenhet av livet kan du vända denna rätt igen.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge