Reflektioner kring verkligheten

Reflektioner kring verkligheten

Jag hör saker hela tiden som jag stör mig på. Saker som andra säger och som dom egentligen inte ens har en aning om.

Det är lite intressant att jag reagerar så starkt på dessa kommentarer och påståenden. Att bygga tryck i form av detta är ett väldigt vanligt sätt för mig att bli orolig och stressad i kroppen. Det är även ett beteende och en varningssignal för att ett återfall kan vara runt hörnet. Andas, var tacksam över din kunskap och erfarenhet brukar jag säga till mig själv.

Hur betydelsefull är borsten?

I morse på radion pratade dom om att man skall ha minst 2 cm tandkräm på tandborsten för att inte få hål. Hur skall det gå när jag har en elektrisk tandborste med runt borsthuvud? Vet dom att det finns sötningsmedel (Xylitol) i tandkrämen för att den skall smaka bättre? Jag hade en period där jag blev tvungen att byta tandkräm mot en ytan Xylitol för att det triggade min sockerhjärna. Idag varvar jag för att det inte skall bli för mycket. Vet dom att det finns människor som inte äger en tandborste och aldrig har ett hål i sitt liv? Det var tydligen en studie som hade visat att man skulle använda så mycket tandkräm, en studie som säkert var bekostad av Pepsodent eller något att varumärke som säljer tandkräm.

Jag har en egen liten berättelse om hur det kan gå när man först äter väldigt mycket socker och stärkelser och sedan slutar. Jag delade med mig av denna i förra veckan:

Jag är sååå glad och tacksam!!! ❤ För 2,5 år sedan var jag till tandläkaren. Då hade jag början till ett hål men han ville inte laga det för att det var för litet. Idag gjorde jag nästa undersökning. Tänderna har lagat hålet själv!! Det finns inte ett tecken på att det har funnits eller finns hål längre 😃😃 För 5 år sedan gjorde jag totalt 17 lagningar. Idag finns inte ett tecken på hål, inte ens vid lagningarna där chansen är dubbelt så stor 😮
Idag har jag vunnit tillbaka mina tänder och besegrat en hel del dåliga gener 😍
Mitt hopp kom när jag fick höra att naturfolket inte ägde en tandborste och aldrig hade ett hål. Man kan förändra så otroligt mycket genom att ge kroppen det som den är byggd för ❤

Förbud mot skräpmat i London

Igår kom det ut en artikel om att snabbmatsreklam förbjuds i London. Kommentarer som: ’’Äh, skit i det, förbjud spelreklam istället’’ och ’’ Förbud är aldrig någon bra lösning’’. Jag blev jätteglad när jag läste nyheten. Tydligen gladare än de flesta. Jag tycker inte att vi skall skita i förbud mot reklam som uppmuntrar folk till att utveckla ett beroende. De som marknadsför vet exakt hur dom skall göra för att personer med beroendehjärna skall köpa och förbruka ännu mer.

När en person säger att förbud aldrig är någon bra lösning tänker jag att det är för att personen inte kan hantera ett förbud mot just detta. Det i sin tur får mig att reagera på att… det kanske är för att personen själv är beroende…Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge