värdesätt tid till att ta hand om dig själv

värdesätt tid till att ta hand om dig själv

Nu var det länge sen jag skrev. De senaste månaderna har varit ganska pressade i tid kan man säga. Alldeles för mycket jobb och alldeles för lite tid till att ta hand om mig själv. Jag gillar inte att skylla på tiden, man har ju trots allt ett val. Även om det alla gånger inte känns som det så ligger valet alltid hos oss själva oavsett hur djupt det sitter eller hur tungt det än må vara att ta.

Jag har gjort det absolut nödvändigaste under denna tid, något mer har jag inte orkat med. Som tillexempel denna friskfaktor att verkligen skriva och reflektera. Att dela med sig av sina erfarenheter, tankar och idéer väcker tankar och idéer hos andra. Och även motivationen hos mig själv kan växa om jag delar med mig av någonting jag länge velat göra och får positiv feedback tillbaka. Som detta med att räkna plastpåsar, det var långt många mer än jag hade kunnat ana som redan var inne på samma spår och jag fick massa bra tips.

Ibland vill man och man måste även få vara privat men för mig är det även viktigt att öppna sig, framföra åsikter och dela med sig av sitt vardagliga till andra.

Jag har fått en otrolig stöttning för mitt beroende av nära och kära just för att jag har valt att berätta exakt vad det är, hur det fungerar, hur jag fungerar i sjukdom osv. Jag har inte förvrängt sanningen en millimeter och det är det som jag tror att ha lett till att vardagssituationer blir så otroligt mycket enklare. Det blir även lättare i sociala sammanhang för att jag oftast har någon jag kan luta tillbaka på och det gör det lättare för mig att tro på mig själv och göra det som är bäst för mig oavsett vad alla tycker och tänker.

Fortsätt vara dig själv och stå för att du unnar dig själv hälsa!

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge