10 December – Dagens citat vinnare

10 December – Dagens citat vinnare

Dagens text som handlar om vilka som är vinnare är hämtad ur NA (Narcotics Anonymous, Anonyma Narkomaner).

Det första jag tänkte när jag läste… vadå vinnare? Det beror ju på vem jag hejar på. Vem vill jag att ska vinna? Vem gör flest mål? Vad krävs för att man skall vara en vinnare?

Lite rätt hade jag faktiskt i att det beror på vem man hejar på. Vem hejar du på i livet? Vem pushar du till det yttersta för att denna skall vinna? Vem vill du och stävar efter med hela hjärtat att skall må bra? Frågan på alla dessa frågor skulle vara JAG själv. Ganska självklart eller hur? Genom att ta hand om oss själva tar vi hand om varandra. Lite som på flyget.. sätt på din egen mask innan du hjälper någon annan. Ja för hur skulle det annars gå? I värsta fall skulle du inte hinna få på någon annans mask i allt kaos innan du själv är utan medvetande.. medans om du är lite ”självisk” här och tar hand om dig själv först så har du ju faktiskt förutsättningarna att ta hand om andra. Dessutom är det väldigt ofta så att när andra börjar se din förändring du får för att du lägger ner jobbet så är det många fler som vill gå din väg. Jag kan visa vägen får dom men jag kan aldrig tvinga dom att gå samma väg. Det måste var och en välja själva. Var din egen livscoach och tänk på att det är när du älskar dig själv, det är då det uppstår livslång kärlek. Någon annan än mig själv kan jag tyvärr inte kräva det av.

Vinnare är jag enligt texten också när jag inte låter tunga och jobbiga saker i livet styra mina val. Jag tar inte den enklaste eller snabbaste vägen bara för att den är lättast. Jag tar den vägen som jag tror att är bäst för mig. Den vägen som känns bäst i hjärtat även om hjärnan skriker rakt ut. Kroppen är helt fanstastisk om vi ger den vad den behöver och lär oss lyssna. Varje dag säger den vad jag behöver just nu. Frågar man inåt kommer man få ett svar på vilken väg man skall gå, vilken mat man skall äta idag eller vilka kläder man skall välja. Jag lovar det fungerar!! Testa innan utvärdering brukar jag alltid tänka.

”Jag är såhär och jag beter mig såhär för att min barndom… var såhär…” Vilken offerkofte värld detta är! Har man fyllt 25, flyttat hemifrån och allt det där så tycker inte jag att man kan skylla på sin barndom längre. Jag hör detta så ofta. ”Det är kört för mig för i min barndom hände detta och detta.” Självklart så har alla olika förutsättningar, SJÄLVKLART. Och alla har varit med om större och mindre händelser. Men att ha sin barndom som orsak för att inte ta tag i sitt liv är för mig som att ligga hemma i soffan med fotboja och handklovar. Det kanske bara är jag som totalt ogillar att känna att jag inte själv kan påverka mitt eget liv och därför tänker såhär…

Alla är vi vinnare på ett eller annat sätt. Vad är dina ideal och tankar om livet? Hur vill du ha ditt eget liv? Och vad är dina värderingar? Är några frågor man behöver ha svar på för att veta att man lever sitt eget liv och ingen annans <3

Ta hand om varandra så kommer varandra ta hand om dig <3 Och kom ihåg att det är dom som minst förtjänar hjälpen och kärleken som behöver den mest.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge