2 December – dagens citat

2 December – dagens citat

Dagens text hämtat ur NA (narcotics Anonymous, anonyma narkomaner). Och dagens citat “kedjan av vanor är för svag för att kännas tills den är för stark för att brista” hämtat ur appen som räknar dagar i tillfrisknande. Både texten och citatet handlar lite om att man skall vara tacksam över det man har och det man presterar. Det är så mycket idag som man gör av bara farten utan att man egentligen tänker på det. Jag tror att dom flesta har märkt att man ibland har gjort saker som man sedan glömmer att man har gjort. Det är ett tecken på att det går på autopilot och vanor. Vem har inte gått hemifrån och funderat på om man verkligen stängde av spisen.. att stanna upp och känna tacksamhet till det man har och kan prestera är otroligt viktigt för mig. Hur skall jag annars kunna se det jag verkligen gör och presterar? Jag upplever också att mycket tas för givet tills det är för sent och kedjan brister.

Dagens text handlar om att man skall ta ansvar för sina egna handlingar och sluta vara i offerkoftan. Sluta skylla sitt beteende på andra och istället se möjligheterna. Jag har ofta ätit för att ibland skada mig själv för någonting som någon annan har orsakat. Lite för att jag tycker synd om mig själv. Det är ju ett sätt att låta någon annan styra över ditt liv.

Alla har olika förutsättningar ja men det är inte en orsak till att inte få det man vill ha eller inte komma ur det man inte vill ha. Det är jag som styr mitt liv och det är jag som väljer om jag låter någon annan göra det eller inte. Jag säger inte att det är lätt men det är det som krävs. Så länge jag fokuserar på allt som är fel istället för att vara öppen för lösningen så kommer jag aldrig se min del i problemet. Oftast är det ju så att oavsett om man vill se det eller inte så har man en del i ett problem även om man kanske inte bär på hela skulden eller är den som utlöste reaktionen.

Mitt yrke som byggnadsingenjör består till en stor del av att lösa problem. Det har gjort att jag har börjat se lösningarna istället för problemen. Problem och att göra “fel” är för mig inga misslyckande utan ett sätt att utvecklas och lära sig av livet. Det är en lyx och en frihet att kunna känna på det sättet <3Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge