9 December – Risker vid hemkomsten

9 December – Risker vid hemkomsten

Diskutera risker vid hem komst med sockersyster.

Det knepiga är att det är inte över även om resan är över. Det är inte över för mig även om julafton är över. Det är inte över även  om gästerna har gått hem. Det är i ensamhet och skam som jag har haft mest problem och det är på dessa känslor som jag har ätit mest.
Lyssnar man till personer som har varit i tillfrisknandet längre än mig så säger de flesta att det är tiden efteråt som är den farligaste. Det är då de flesta faller. Varför det? Jag tror det handlar om att man slappnar av för mycket när man kommer hem. Känslan av att “nu har jag klarat detta” är så stor och befriande att man glömmer vilken sjukdom man har. Ett trick från röda hund såklart. För er som inte vet: röda hund är rösten i våran beroendehjärna som gör allting för att få oss på fall. Röda hund kan uttrycka sig på alla möjliga sätt.

Mina största risker när jag sätter foten innanför tröskeln hemma Tror jag är:

  • Bekvämligheten, komma hem lägga sig i soffan, pusta ut och tro att nu är allt över.
  • Tröttheten, för med sig dåligt humör och irritation vilket är det jag oftast har ätit på.
  • Stoltheten, yes nu har jag klarat detta , nu klarar jag allt så jag behöver inte använda mina verktyg längre.

Om jag nu läser ut från dessa tillstånd jag troligtvis kommer vara i när jag kommer hem så ser jag även vad jag behöver göra. Och jag är så glad över att jag tog 3 dagar semester efter att jag kommit hem. Det jag kommer behöva är vila, lugn och ro, rutiner och planering. Jag skall nog skriva ett brev till mig själv som jag skall läsa när jag kommer hem. Som påminner mig om vad jag behöver göra och inte göra. Jag kanske brehöver be min sambo förbereda någonting tills jag kommer hem, som till exempel köpa mat så jag slipper tänka på det direkt jag stiger innanför dörren.

Skrivandet är verkligen bra… jag känner att det ger mig viktiga insikter och idéer för att jag skall lyckas med lätthet, glädje och härlighet 2 <3

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge