Ett steg i taget

Ett steg i taget

Allting börjar med ett steg i taget och allting fortsätter med ett steg i taget. Ibland framåt och ibland bakåt. Det gäller att lära sig av misstaget som ledde till steget bakåt så man kan ta två steg framåt istället och komma in i rätt position igen. Det är egentligen samma med vad man än väljer att göra. I tillfrisknandet är det en dag i taget, ett steg i taget, en behandling i taget. Vissa dagar är det en timme i taget.

Jag gillar spinning och styrketräning otroligt mycket. Men efter att gått på träningarna 3-4 ggr/vecka i 4 veckor så är motivationen slut. Varje gång när jag tänker på detta så tycker jag det är konstigt. Hur kan motivationen försvinna när jag tycker det är roligt och det gör mig bara gott?
För några veckor sedan planterade en vän en tanke i min hjärna. “Jag tränar för att få ner stessnivån i kroppen och slappna av.”
Då plingade det till i mitt huvud efter någon timme “jag har ett väldigt  krävande jobb och stora prestationer förväntas  (kanske mest av mig själv)” det sista jag behöver på kvällarna efter jobbet är ännu mera prestation. Vilket det alltid blir på gymmet och på cykeln. Det är bara att blunda och köra så hårt det går och efteråt hade det alltid kunnat vara bättre.
I några veckor har jag nu testat simning, pilates, yoga, bodybalance och promenader. Vilken skillnad! Detta är träning där fokusen ligger på att göra övningarna rätt och få med andningen. Ingen prestation. Efter första pilatespasset var jag dessutom tröttare i hela kroppen än jag varit på väldigt länge efter ett gympass. Träningsvärken i magen går inte ens att beskriva redan dagen efter. Jag fick verkligen svårt på vitt vad kvaliteten betyder   före kvantiteten.
Första pilatespasset säger ledaren: det är bättre att göra så få som möjligt och göra dessa rätt och få med andning än att göra så många som möjligt, försök nu göra så få som möjligt. Halleluja!!! Skrek min hjärna, hon satte verkligen spiken i kistan.
Av den här träningen blir jag piggare på kvällen, är väldigt mycket mer avslappnad samt att mitt lymfsystem mår 1000 ggr bättre nu än när jag pressar den till max.
Jag säger inte att jag har slutat med spinning och gymträning men just nu är det inte den träningen jag behöver.
Glad över att jag hittar något som fungerar för mig just nu och som göra att jag njuter av att få träna.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


1 thought on “Ett steg i taget”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge