Grattis Sandra ett år

Grattis Sandra ett år

Idag är det ett år sedan jag slutade med socker, gluten alkohol, mjölprodukter och stärkelser. Jag lämnade även en del av mjölkprodukterna. Vilken konstig känsla. Ett år. Det känns tomt på något vis, jag har sett framemot 1 års-dagen. Men vad händer nu? Vad händer när jag är där? Jag har lite svårt att tro att jag skall fortsätta med detta även om det känns självklart. Jag börjar fundera på varför gör jag det här? Det känns som att jag har glömt bort det lite grann. Dags att ta tillbaka minnet!

Mitt största varför för ett år sedan när jag bestämde mig för att börja i Sockerskolan var mina barn som kommer någon gång i framtiden förhoppningsvis. Det var alltså inte mig själv. Jag har haft otroligt svårt att prioritera mig själv i alla år så att ’’skylla på’’ något annat för att behöva ta tag i problemet kändes bättre. Jag ville lära mig och förstå sjukdomen så att jag kan hjälpa mina barn om dom får samma sjukdom som jag. (chansen är väldigt stor). Jag ville ha tillräckligt med kunskap för att förstå vad mat gör med kroppen och hjärnan för att ge mina barn de bästa förutsättningarna. Samt att jag ville avgifta min egen kropp eftersom fostret påverkas av hur min kropp mår. Det var mitt största varför.

Nu kanske det är dags att börja tänka på sig själva? Vad behöver jag? Vad mår jag bra av? Hur vill jag ha min vardag? Hmm.. hittills har allting gått på autopilot och det enda som varit i huvudet är att vara abstinent och bygga om hjärnbanorna. Det kanske är dags att utöka detta lite? Jag känner mig trygg i maten, jag vet vad som fungerar och inte, det känns skönt, men behöver vara uppmärksam och inte slappna av för mycket.

Så vad är de viktigaste diamanterna för mig?

  • Abstinens, en dag i taget medans planeringen också är lika viktig. Inför detta år har jag anmält mig till två olika seminarier som båda är en gång i månaden.
  • Familj & vänner, tillhör samma kategori eftersom mina vänner är min familj. Jag har alltid varit den som har färre vänner men de vänner jag har i mitt liv är väldigt nära. Jag försöker vårda alla mina relationer så bra jag kan. Och det är otroligt viktigt för mitt välmående att få träffa dessa regelbundet.
  • Träning & hälsa, regelbunden träning, lymfmassage och abstinens utgör denna kategori. Fungerar detta så fungerar min kropp.
  • Jobb, håll koll på timmarna!! Säg nej om det blir för mycket.

Alla dessa punkter är friskfaktorer som gör att jag kan vara abstinens. Har jag koll på detta och lägger ner energi på att detta fungerar kommer jag få mera energi än vad jag behöver göra av med.

Jag ser framemot ett nytt år med regelbunden träning, kroppsvård, hjärnstöd, nybyggande av hjärnbanor samt utökande av min kompetens. Förhoppningsvis hjälper jag 1 person med samma problem som jag har till att våga och orka ta tag i grundorsaken.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge