Hemma igen efter en underbar resa!

Hemma igen efter en underbar resa!

Efter 1,5 vecka semester är jag nu tillbaka på jobbet. I lördags kom vi hem från Kroatien. Även om det var skönt med semester, värme, bad och sol så var det även skönt att komma hem.

Men att jag aldrig lär mig, eller att jag alltid skall ignorera tankarna om att jag kommer vara trött. Oftast tänker jag äh, det går nog ändå även om jag är lite trött. Vad pratar jag om? Jo. Kräftskivan 2 timmar efter att vi kommit hem. Jag vet att jag blir trött av att resa. Jag behöver vila när jag kommer hem, så är det bara. Ändå så går jag på kräftskivan. Det var jätte roligt men oj vad trött jag var! För att inte snacka om dagen efter.

Dagen efter hade jag även planerat in att gå på en hockeymatch. Sport för mig betyder verkligen mycket. Även om jag var trött när jag åkte så blev jag pigg efteråt. Då vet jag att jag väljer att göra rätt saker. Alltså när det ger energi istället för tar energi.

Jag var ledigt måndag, tisdag och onsdag började alltså jobba idag. Här har jag alltså tagit lärdom av att vila efter att varit borta en vecka är ett måste för mig. När jag är ute och reser så fungerar inte alla viktiga rutiner. Såklart, eftersom det inte är vardag, upp till jobbet, träning efter jobbet osv. Och jag lägger stor vikt vid rutiner och hälsa i min vardag.

I en del av detta ingår att komma igång med allting igen, det behöver jag ge mig tid åt. Att gå tillbaka till jobbet dagen efter är inte det första jag tänker på. Att komma igång med matlagning, träning, vila, sömn osv går alltid före än att gå till jobbet. Det är värt så himla mycket. När jag är tillbaka i mina rutiner kommer jobbet därefter. Att jobba 8 timmar, komma hem helt slut efter första dagen och tro att jag skall börja ta tag i rutinerna efter det. Den tanken har jag gett upp för länge sedan.

Jag är mer än redo för dessa två arbetsdagar som kvarstår av veckan, även om det skulle varit skönt att vara ledig hela veckan men när tycker man inte det?

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge