Idag blir det styrketräning!

Idag blir det styrketräning!

Idag skall jag testa ett av mina nya träningspass. Byggt på styrka. Hållbar styrka. Under ett pass hinner jag gå igenom hela kroppen. 2-3 övningar/muskelgrupp med 10 repetitioner och 2 set. 12 övningar/pass. 10 av övningarna kan köras som par. Alltså varva mellan två övningar. 2 av övningarna är lite tyngre övningar där jag känner att jag behöver vila mellan varje set.

Styrketräningen skall ta mellan 30-40 minuter att genomföra. Gör jag varianten med parövningar och aktiv vila mellan övningarna så skulle jag vilja att det gick på 30 minuter. Då vet jag att de dagarna jag inte har så mycket tid så går det att träna enligt passet ändå. De gånger jag har tid och känner att jag behöver ta det lite lugnare så kan jag även göra det genom att vila mellan varje set utan att det skall behöva ta jätte mycket tid.

Övningar och upplägg på passet kommer i slutet på veckan när jag har provat klart 🙂 Jag har väldigt få maskiner i min träning (nästan inga) det betyder att väntetiden i gymmet på att en maskin skall bli ledig borde inte vara så lång.

Hela veckan har jag faktiskt väntat på detta pass. Det var ett tag sedan jag var på gymmet på grund av att min kropp sa ifrån och svullnade upp. Nu har jag byggt ett program som är skonsammare för kroppen.

Det skall bli intressant att se hur lång tid passet tar och hur jag känner mig i kroppen efteråt. Jag är inte van med att köra 10 repetitioner. Min kropp är van med mellan 3 och 6 reps. Om 2 veckor blir det intressant att se hur min kropp reagerar, blir jag fortfarande svullen av styrketräningen trotts att jag gått ner i vikter och upp i repetitioner? Det tror inte jag. Men som sagt, svaret kommer om ca 2 veckor.

Jag vill än en gång säga att det finns inget vikt mål, styrkemål eller mål med att öka i muskelmassa. Det tycker jag att är viktigt att poängtera. Detta gäller min hälsa, att vara stark, frisk och må bra lika mycket i psyket som i kroppen.


 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge