Lymfsystemet – kroppens avlopp

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Jag vet inte hur jag skall kunna förklara lymfsystemet för er. Kanske för att jag inte fattar det själv fullt ut? Kanske för att det är för komplext och jag själv tycker att det räcker att jag förstår vad det gör för kroppen och att vetA att det hjälper mig om jag har ett fungerande system. För mig har det varit en stor hjälp till att få ner svullnaden i kroppen. Jag hade aldrig ens fattat att jag var svullen i kroppen utan kände mig bara stor. Innan jag började med lymfmassage kunde man knappt ta i mig för att det gjorde så ont i kroppen, jag förstod inte alls vad det var men fick sedan ett tips om att gå på lymfmassage från min sockerberoende terapeut, nu skulle jag aldrig prioritera någonting annat. Värken från en gammal vristskada är borta, lika så problemen efter att jag haft knät ur led för något år sedan och även axeln som har bråkat med mig vid träningen är puts väck!! Lymfsystemet är kroppens avlopp och är avloppet täppt så kan inte kroppen bli av med gifter och annat skräp vilket gör att infektioner under huden uppstår, vi får ont och problem i leder m.m. Väldigt enkelt förklarat. Vill ni veta mer kan ni klicka här så kommer ni till en bättre förklaring 🙂 Vill ni veta mera om vad som orsakar ett trögt lymfsystem kan ni klicka här! Det enda jag vet är att man inte har råd att inte ta lymfmassage!

Bilden visar vad som har hänt 8 månader efter att jag har gått på lymfmassage regelbundet samt inte ätit socker, mjöl, stärkelser, gluten och alkohol. Jag har alltså inte tillfört gifter som kroppen inte kan ta hand om och på det sättet fått ett snabbt resultat, svullnaderna har minskat och symptomen på att ständigt ha ont någonstans är borta. Jag säger symptomen för problemet har ju aldrig varit min axel eller min vrist. Problemet har ju hela tiden varit att mitt avloppssystem är täppt av det skräp som jag har matat min kropp med!

Många läkare förnekar detta med lymfmassage (även om fler och fler börjar förstå sambanden, i vissa länder ingår till och med detta i vården idag och man kan få lymfmassage utskrivet på recept) men jag har verkligen fått bevis för att det hjälper min kropp att reparera sig efter allt jag har utsatt den för. Jag tror på min egen sanning och det som hjälper mig.

Speciellt kvinnor har trögt lymfssystem och behöver ta hand om det lite extra för att slippa värk och bli piggare. I början är det bra att gå ofta för att få igång systemet igen. När man har dragit igång det så räcker det om man går några ggr om året för att underhålla.

Det kanske inte är den billigaste behandlingen men tänk alla mediciner och värktabletter man trycker i sig samt alla pengar man lägger ner på sjukgymnaster och liknande som inte hjälper.

 

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: