Planering ger mig sinnesro och balans

Planering ger mig sinnesro och balans

Planering ger struktur i vardagen. Riktlinjer och något att förhålla sig till när det har bildats kaos. Planering ger även framgång. Men utan struktur så blir det heller ingen hälsosam framgång, det hör liksom ihop.

Planering, planering, planering. Japp det sker hela tiden i mitt huvud. Men jämfört med förr så sker detta nu på ett normalt plan. Nedan berättar jag om hur planering kan se ut för en sockerberoende

Planering inför bilfärden

Idag 14:30 skall jag hämta ut en hyrbil. Sedan bär det av vidare mot Karlstad. Det betyder att det är ungefär 3 timmar och 15 minuter i bilen.

Jag kommer komma fram lagom till middagen och lunch kommer jag hinna äta innan. Eftersom det finns många bensinstationer och många tillhåll längs vägen där det nästan bara finns skräpmat så vågar jag inte chansa på att jag kommer hitta något ätbart om jag blir hungrig på vägen.

Min plan är att göra en fettkaffe innan jag åker för att ha med mig och dricka i bilen.

Detta är så viktigt om man vill hålla sig från sockret och i mitt fall abstinent. Planeringen, A och O.

För att fördriva tiden i bilen och inte få till några tankar på att åka in på någon mack för att köpa sådant som inte är bra för mig har jag förstås en plan. Jag har bokat in några samtal med sockersystrar under den tiden. Allt för att distrahera Röda Hund.

Jag skall sova över i Karlstad och kommer hem på fredag kväll. Frukost finns, lunch finns, middag kommer jag hinna äta när jag kommer hem. Men det är ju samma där som idag, det finns en hel del trigger ställen på vägen. Jag planerar att leta upp en mataffär för att handla torkat kött, salami eller liknande för att ha som nödproviant.

Hunger är den farligaste riskfaktorn för mig och något jag behöver undvika för att hålla mig från dåliga beslut om dålig mat.

Har även tänk på hemkomsten. 3 timmar i bil, en heldag med jobb. En hel vecka bakom mig med jobb. Japp jag kommer vara trött. Kommer jag orka laga mat när jag kommer hem? Nej! Vad gjorde jag förr när jag hade varit ute och rest och kom hem? Jo åkte och köpte mat! Därför finns det nu matlåda i kylskåpet som bara är att värma imorgon när jag kommer hem.

Några kloka ord

En syster sa till mig för någon vecka sedan: ”Maten är våran medicin, tar vi den inte blir vi sjuka och tar återfall. Tar vi inte rätt mängd blir vi sjuka och överäter. Får vi inte i oss rätt medicin blir vi sjuka och hamnar i sockret.” Så himla klockrent!

Många verkar tro att planering betyder att man är orolig för att något dåligt skall hända. Orolig för hur det skall bli. Jag är inte orolig. Jag vet till 100% hur det blir om jag inte planerar och går omkring hungrig. Det är liksom onödigt att trilla i samma fälla om och om igen. Jag lär mig av mina misstag. Att planera och reflektera är en lärdom av de misstagen jag har gjort. En förändring för att inte göra samma misstag igen.

Reflektion, lärdom, planering, struktur och gemenskaper göder framgång!Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge