Söndag – Rutiner medans livet pågår

Söndag – Rutiner medans livet pågår

Söndag för mig betyder rutiner och kan vara den viktigaste dagen i veckan för mig. Det är idag luncher och middagar planeras för nästa vecka. Det är idag inköpslistan skrivs och allting inhandlas. Idag är även dagen då matlådor och middagar görs.

För att hinna göra allting utan att det blir jobbigt så krävs det rutiner att hålla sig till.

Söndagen börjar alltid med en stadig frukost, viktigt att den är mättande och att mättnaden håller i sig ett tag. Försöker koppla av med en bok, korsord, nyhetsmorgon, film eller ett avsnitt av någon pågående serie. Viktigt är också att jag sover tills jag vaknar, alltså inga klockor som ringer osv. Alla dessa saker gör att jag får den bästa starten på söndagen. Ibland kanske jag väljer en promenad istället för boken eller filmen. Det viktigaste är inte vad jag gör utan att jag gör det som kroppen säger att den behöver innan jag sätter igång med inhandling och storkok. Idag blir det frukost, te och ett inlägg till exempel.

Men även om man har alla rutiner så pågår livet ändå. Rutinerna är alltid väldigt viktiga för att jag skall hållas på banan. Men! Kan jag fortfarande hålla mig till rutinerna men kanske planera in dom under andra tider över dagen för att hinna med någonting jag verkligen vill göra? Svar:JA! Skulle säga att det är viktigt att kunna vara flexibel. Har jag planerat in städning men känner den dagen att näe idag behöver jag verkligen träffa en kompis istället så gör jag det. Det viktiga då blir att vara 100% ärlig. Behöver jag verkligen träffa kompisen eller flyr jag bara från städandet? Det är inte helt lätt alla gånger men vem har sagt att det skall vara lätt?

Idag vill jag åka och kolla på handboll på eftermiddag/kvällen det är den tiden som jag brukar laga veckans matlådor och har gjort nu i ett år… nu får jag istället laga maten på förmiddagen/dagen. Skulle även kanske kunna gjort det efter handbollen men risken för att jag kommer hem, är trött, behöver ha middag inom 30 minuter är för stor för att jag skall våga lämna det till så sent.

Det är det här jag menar, livet pågår även om man har en sjukdom att förhålla sig till och måste ta hand om. Det viktiga är tror jag att man vågar leva livet även om man behöver anpassa sig till sjukdomen. Att sluta leva för att man har en sjukdom är enligt mig som att man har gett upp livet och dödförklarar sig själv.

Ta hand om dig! Unna dig själv den bästa dagen på veckan så att du imorgon kan börja ny vecka med positiva minnen, tankar och känslor. Det kommer i alla fall jag göra. Mitt mål med dagen blir att somna med ett leende på läpparna ikväll. ❤Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge