Tillfrisknande adventskalender

Tillfrisknande adventskalender

Kalendern är tänkt att vara ett hjälpmedel till min panering inför en lång resa och inför alla dessa triggers som uppstår innan jul. Ett verktyg för att klara den tuffaste tiden under året för en person med en beroendesjukdom. En tid som egentligen påbörjades för några veckor sedan. Men jag har bestämt mig, denna jul skall jag klara detta. Förra året brast det med detta år då skall det gå!

En vanlig adventskalender har 24 stycken luckor, denna har 45 stycken. Det slutar ju inte efter julafton för oss. Det är egentligen då det blir ännu svårare och det är oftast efter den svåra perioden som många faller tillbaka. Min resa jag skall göra går ända in i januari och kalendern stäcker sig en vecka efter att jag kommit hem. Hälften av luckorna skall alltså med på resan!

Kalendern och luckorna som består av kort med olika uppdrag för varje dag är planerade efter vad jag tror att jag kommer behöva just den dagen. T.ex. 18/12 sitter jag på flyget och skall resa i 18 timmar då kommer jag behöva förbereda mig på ett helt annat sätt än om jag ligger hemma i soffan.

Detta är också ett sätt för mig att kunna ta en dag i taget. Ofta när det är mycket snurrar jag ihop allting och är oftare i framtiden än i nuet. Går jag in och fokuserar på samtliga risker och motgångar som kommer uppstå under december så kommer det bli övermäktigt och chansen är stor att jag kollapsar och ger upp. Med hjälp av denna kalender kan jag lita på att planeringen är gjord och uppgifterna kommer komma till mig den dagen jag behöver göra dessa. Det kommer ju såklart dyka upp andra saker också som behöver fixas. Men planeringen kring resan och allting jag behöver förbereda mig och min sjukdom på finns i kalendern.

Genom att jag nu har skrivit detta inlägg har jag redan tagit ett stort steg i planeringen mot att få min första abstinenta jul och även resa. Dessutom har jag fått varit kreativ och skapa någonting vilket är ytterligare en friskfaktor för mig.

Varje dag kommer det komma en ny lucka. Min plan är att varje lucka inte skall behöva ta mera än 5-10 minuter att göra, det får inte bli en för stor sak, då blir det lätt ogjort. Varje dag kommer det komma upp ett inlägg i 45 dagar om vad luckan innehåller och hur jag har valt att göra denna. Vem som helst kan såklart följa med på min resa om man vill. Kalendern är specifikt utformad för mig, min sjukdom och vilka utmaningar som kommer under följande 45 dagar!

HA EN FIN ADVENT! <3Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge