Hälsoboosten – sommar och semester

Hälsoboosten – sommar och semester

Med sommar kommer känslor och på känslorna är det väldigt enkelt att äta och dricka. Man kanske känner sig upprymd, kan inte se en semester utan alkohol eller är oförmögen att gå förbi alla kiosker på vägen ner till stranden.

Besattheten kring att äta och dricka när alla andra gör det. Att inte kunna motstå alkohol eftersom det faktiskt är sommar och semester.

Första sommaren som abstinent var glassen värst för mig. Det är varmt och då vill man ju ha någonting. Det var mer en regel än ett undantag att jag köpte glass när jag åkte in till stan.

Alkoholen var inte heller lätt att motstå när ute terrasserna fylldes. Bilderna på drinkar som stod uppradade på bordet framför. ”Nej en vatten tack, eller nej en kaffe tack” var otroligt tunga ord då. Dom kan vara tunga idag också men jag förstår varför jag gör det och lättheten är större med medvetenhet.

För vem och varför, en fråga att ställa sig i sommar

Varför tränar du? Det är ju sommar och du har semester var en fråga jag fick får nåt år sedan. Medans min syn på det hela är att ja då har jag ju tid, tid att göra det jag mår bra av när jag vill. Det finns två typer, den ena vill träna på semestern och tycker det är extra skönt eftersom det är då tiden finns. Den andra tycker att träning på semestern är nästintill olagligt.

Svaret på frågan ”varför träna” känns ganska solklar här. Den som njuter av semester och träning tränar för att man har insett vinningarna och man gör det för att må bra. Tycker man att träning under semestern är olaglig så tränar man oftast inte för att må bra utan mera för att det är ett nödvändigt ont.

För vem och varför skall du äta den där glassen om du vet att det är bättre att avstå? Är sommar eller semester svaret så kanske du kan byta ut glassen mot någonting mycket roligare, behagligare och något som faktiskt får dig att må bra under semestern.

För vem och varför skall du ta det där vinglaset om du vet att du för din egen skulle skulle behöva avstå?

För vem och varför äter du småkakor på stranden?

Finns det någonting som du känner att du absolut inte kan vara utan under semestern eller sommaren? Fundera över vad det finns för känslor kring detta när ha begäret kommer. Varför är detta så viktigt för dig? 

Pröva att byta ut mat och dryck mot aktiviteter istället. Varför inte en promenad, en minigolf runda, kaffe med en vän eller ett samtal? En bok i solen eller en podd i öronen? Reflektera över hur din närvaro och ditt mående förändras över tid. (Detta tar ett tag, en vecka kommer inte räcka).Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge