HÄLSOBOOSTEN – vad är det du söker?

HÄLSOBOOSTEN – vad är det du söker?

Är det mat du söker, eller vad är det EGENTLIGEN?! Denna är intressant!

Jag fick detta till mig på en gruppcoachning.

Man är lite stressad och besatt över att behöva hitta någonting att sätta i munnen. Som en tiger mitt i jakten på sitt byte, mat. Ni kanske känner igen ögonen på bilden? De säger rätt mycket om hur vi känner oss och om hur fokuserade vi är på att hitta ”rätt” byte.

Ni vet känslan när man öppnar kylskåpet eller skafferiet och inte riktigt vet vad man vill ha. Men mat är jag inte intresserad.

Denna känsla är oftast ett sug.

Fråga dig själv: vad söker jag EGENTLIGEN? ’’Inte fan är det mat!’’ kan jag lova dig. Jag kan få detta sug när jag har tråkigt. Om jag är trött och irriterad. Om jag känner mig ensam. När någon sagt något elakt eller betett sig dåligt och jag behöver tröst.

Så vad söker jag? Troligtvis stimulans, energi, sällskap eller tröst. Och vad kan jag försöka ge mig själv detta istället för att äta på känslan tänker jag.

Man kan också fundera över vad var det som gjorde att jag gick till kylskåpet/skafferiet? Var det något som hände, något jag kände? Är jag uttråkad? Och vad kan jag ge mig själv istället för mat?

Sätt upp en lapp i kylskåpet/skafferiet där det står: ”Vad söker jag egentligen?”.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge