6 Januari – Tacksamhet över att jag vågar se på verkligheten som den är

6 Januari – Tacksamhet över att jag vågar se på verkligheten som den är

Tacksamhet, jag kanske tjatar men det är ack så viktigt.
Just nu sitter jag och brorsan på Paris flygplats. Den längsta flygningen på 14 timmar är över. Jag är tacksam över att den gick bra och att jag sov nästan 2/3 delar av tiden.
Igår var en krånglig dag som jag skrev om i gårdagens lucka. Efter mycket om och men redde allting upp sig till slut. Idag är jag tacksam över att jag hade mat på flyget jag kunde äta i natt och i morse. Nu är jag tacksam över att jag kunde ha en frukost på flygplatsen (pga medhavd mat). Och efter nästan 3 veckor en god! kaffe.
Jag sitter här idag och har gjort denna resa utan stress, ångest, oro och irritation. I början dök oron upp över maten eftersom jag inte hade en aning om vad deras mat bestod av men på något sätt så har jag ändå alltid hittat ett lugn i att det kommer lösa sig. Jag vet också att så länge jag håller mig till bra mat så ordnat sig resten.
Jag har börjat läsa en bra bok av David Pearlmutter. Den berättar om hur senaste forskningen visar på att tarmhälsan påverkar hur hjärnan mår. Eller senaste förresten… Den första forskningen på detta kom ut i början på 90-talet men precis som med sockret och cancern så tystades detta ner från olika håll.
Hur många gånger har man inte hört en person som ändrat sina kostvanor säga: “jag är så mycket piggare och gladare”?.
För mig är det som natt och dag om jag ser ett år tillbaka. Förutom att alla regelbundna depressioner är borta så har även allmäntillståndet förändrats drastiskt. Inga plötsliga irritationer, trötthet speciellt efter maten, nedstämdhet, ångest eller oro över dagen. Detta kunde komma på löpande band utan att jag fattade någonting.
Problemet är att depressioner behandlas med väldigt mycket läkemedel idag som höjer seratoninet i hjärnan. Men det är ju inte i hjärnan problemet sitter utan i magen!! Man vet även idag genom forskning att depression är en inflammations sjukdom som uppstår av obalans i magen. Det jag upplever är att många inte tänker på att medicinerna endast påverkar symptomen men löser väldigt sällan problemet. Samtidigt som medicinerna är en orsak till en dålig tarmflora. Där många vanliga folksjukdomar idag startar. Forskarna tror att år 2020 kommer depressioner kosta samhället mer än vad hjärt- och kärlsjukdomar gör idag.
Det finns många människor som tjänar otroligt mycket pengar på att vi är sjuka.
Det är en verklighet som många vägrar att tro på även om väldigt mycket säger att det är exakt så.
Jag är tacksam över att jag har denna kunskap och att jag vågar se verkligheten för vad den är. Oftast är verkligheten någonting helt annat än vad vi tror. Det är exakt det som det senaste året har bevisat för mig <3Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge