Dagens text – Trettiodagarsundret

Dagens text – Trettiodagarsundret

Tror att många av mina sockersystrar känner igen sig i trettiodagarsundret, kanske till och med alla. Men medans jag läste dagens text som handlade om just detta så kom jag att tänka på en sak. Även om man inte är beroende så finns detta ändå i våra liv. Det fungerar så helt enkelt.

Min erfarenhet av trettiodagarsundret

Första gången jag gick på en behandling var det via Sockerskolan. Jag började med Nystart. Känslan och tankarna som pågick från första samtalet till att vara på plats första gången kan beskrivas som förtvivlat. Som så många andra så hade jag testat så mycket innan men ingenting hjälpte mig. Det gör ju att tron på att det verkligen finns något som kan hjälpa mig nästan är obefintlig.

Ett behandlingsprogram med 3 träffar i veckan och många uppgifter att göra mellan träffarna var igång. Det fanns inte tid till att tvivla på att detta inte hjälpte mig. Det var bara att göra.

Jag kommer ihåg att den första månaden var intressant, rolig och spännande. Jag märkte att detta verkligen fungerade. Men efter den månaden kom abstinensbesväret att allting var grått och trist. Hjärnan hade inte fått kickarna av sockret på 30 dagar och nu vill den inte vara med längre.

Vissa uppgifter kändes onödiga och bara jobbiga. Här tog jag fatt i uttrycket ’’ha tillit till processen’’. Sagt och gjort så upprepade jag detta flera gånger om dagen. Jag gjorde varje uppgift och tog mig genom behandlingen.

Efter de tre månaderna har det rullat på. Inte smärtfritt och inte utan att kämpa varje dag, abstinenssymptomen kommer och går, det har varit hinder på vägen men ’’tillit till processen’’ och fortsatta behandlingar har tagit mig väldigt långt.

Trettiodagarsundret utanför beroendet

Detta är mitt exempel på trettiodagarsundret. Men kan liknas med ex. träning, kostomläggning, en ny tjänst eller andra utmaningar i livet. Oftast är den första månaden väldigt intressant, rolig och motivationen finns kvar. Men sedan kommer dippen då kicken över det nya och spännande har gått över. Testet över om du kommer hålla fast vid t.ex. din träning och kost schema.

Kommer du orka fortsätta trots att det kanske inte är lika roligt just den veckan? Eller ger du upp för att hjärnan lurar dig till att sätta nya och högre mål för att uppnå spänning? Och på så vis tappar ’’tilliten till processen’’. Detta kan liknas hos personer som ständigt söker nya lösningar och planerar om sitt liv utan att ha gett sig själv en chans till att lyckas med den fösta planen.

Det är när man kommit över dippen som det händer underverk. Det är då vi utvecklas och sätter en prägel för våra liv.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge