Ha tillit till att lyssna på dig själv

Ha tillit till att lyssna på dig själv

Tillit till oss själva och det vi lär oss. Tillit till processen vi går igenom. Framförallt tillit tilll våran egen kropp och insikter. Vår lärdom från barndom, skolan och umgänge kan vara helt galen och då behöver vi lyssna innåt för att veta vad som är sant eller inte.

ibland får jag upp minnen från flera år tillbaka där jag tänkt, sagt eller ingått i en diskussion där jag antingen sagt emot eller inte riktigt velat hålla med för att detta känts helt fel för mig. I 90% av dessa fall så har min känsla haft rätt. En av dessa starka känslor har varit angående min träning och viktfixering som jag hållt på med så länge jag kan minnas. Jag älskar att planera och så hade jag även gjort med träningen för några år sedan. Jag hade även lagt upp en kost som kändes äkta för mig. (Hade prövat några olika upplägg innan i några år  så jag förstod vad som inte fungerade). En dag kom det fram någon på gymmet till mig, berömde mig för träningen och frågade hur jag åt. Jag fick som svar att jag åt alldeles för lite kolhydrater för att orka träna och att jag inte skulle få några resultat. Jag lyssnade på denna person för att jag inte hade tillit till mig själv. Efter detta gick jag upp samtliga kilon plus lite till. Jag hade även varit utan sötsakerna i 2 månader men det gick ju inte när jag började äta kolhydrater igen. Jag förstod ju inte mitt sockerberoende då och ej heller vad som händer i kroppen när den får i sig kolhydrater. Istället för att ha tillit till min egen process och det som fungerade så följde jag någon annans råd och föll strax efter för att jag inte förstod att lyssna till min egen kropp.  Idag äter jag snarlikt min egen plan för några år sedan men idag på grund av mitt sockerberoende.

Tänk om jag hade mått lika bra för 6-7 år sedan om jag hade haft tillit till min egen plan och förstått att lyssna till det min kropp försökte säga. Då hade jag förstås inte fått samma erfarenheter eftersom jag inte hade behöver gå igenom allt jag har gjort under dessa år… som min mamma sa till mig en gång, allt sker av en orsak <3

Känns någonting obekvämt och inte äkta för dig så är det troligtvis inte det. Det finns så otroligt mycket falskt i världen idag och det man tror och alltid har litat på och alltid tagit för givet att är sant, det är det som oftast skrämmer att det faktiskt inte är som man har tänkt sig. Men för att upptäcka detta behövs ärlighet mot sig själv och världen, tyvärr är det inte många som vågar ge det fullt ut.

Ha tillit till din egna väg även om den ibland är grå, smal och tung att gå.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge