Är det vett eller pengar som saknas?

Är det vett eller pengar som saknas?

Om inte myndigheter, skolor, förskolor, kommuner och staten börjar ta ansvar snart så kommer Sverige och många andra länder explodera av sjukdomar, depressioner m.m.

Barn som går i skolan och på förskolan kan inte ta ansvar över sina matvanor. Dom kan inte påverka det dom får i skolan och dom kan inte påverka alla intryck runt omkring. Dom är alldeles för unga för att få ansvaret över sina egna kostvanor.

Under en period var jag projektledare för ett antal skolor och förskolor. I och med detta gick jag in i väldigt många skol- och förskolekök. Det slutade med att jag valde medvetet att ta en annan ingång även om den låg länge bort bara för att slippa få ångest över den mat vi ger våra barn idag. Det är inte många förskolor/skolor idag som har egna tillagningskök vilket gör att värmd processad mat med en enorm mängd tillsatser serveras till våra barn i kanske ca 90 % av alla skolor. Maten som serveras gör mig mörkrädd.

Jag har själv inga barn ännu och man vet ju aldrig om man kan få några. Men oron över att mina barn skall behöva äta denna skräpmat och växa upp med det är enorm. Dom kommer troligtvis redan ha en ökad känslighet i hjärnan för både beroende och depressioner. Skulle de som bestämmer och sitter på makten vara lite smarta så hade man väl satsat på välbefinnandet hos barnen i förskolorna och skolorna för att på längre sikt minska på sjukskrivningar, depressioner bland unga och frånvaro från skolorna m.m! Tyvärr är vi inte riktigt där ännu idag. Min förhoppning är att det kommer finnas plats på en förskola för mina barn där dom får rätt förutsättningar från början. Sen har ju jag som förälder även ett ansvar men det är ju min sak, det påverkar jag själv och det kan jag göra någonting åt. Just nu skriker jag på hjälp i tomma intet ibland, alla hör, alla vet men 90 % struntar i hur det verkligen ser ut. Tragiskt!Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge