Lucka 15, Litteratur om kost och hälsa

Lucka 15, Litteratur om kost och hälsa

Sent igår kväll landade jag om min bror i Berlin. Vi skall göra det som jag har längtat efter i några år, att gå på julmarknader i just Berlin. Då behövs det extra planering, rutin och fokus på mig och min sjukdom. Nedan har jag en lita på böcker, som just precis, har gett mig fokus.

Jag har en hel del litteratur i min önskelista på Adlibris just nu. Allt från vad som påverkar tarmen till vad som påverkar inflammationerna i kroppen.

Utöver önskelistan så har jag läst några böcker och här nedan listar jag de jag tycker är bäst och som jag tycker att man verkligen skall läsa.

Hotet mot din hjärna, av David Perlmutter.

Är det verkligen sant tänkte jag när jag läste denna. Är det sant att det som tillhör vår dagliga kost påverkar hjärnan och kroppen så väldigt mycket negativt. Att denna del av kosten som vi faktiskt får råd om att äta är en bakomliggande orsak till många folksjukdomar idag. Kolhydraterna och sockret pratar jag om. Läs den!

Sockerbomben 3.0, av Bitten Jonsson.

Boken som fick mig att fatta att jag är sjuk. Som fick mig inse att jag behöver hjälp. Var länge sedan jag läste den men min första tanke är: alla borde läsa boken beroende eller ej.

Beroendepersonligheten, av Craig Nakken.

Beskriver oss beroendepersoner lite mer. Varför vi reagerar och tänker på vissa sätt och varifrån våra val kommer. Varför skadar vi oss själva? Varför kan vi inte sluta äta bara helt enkelt? Det var en ögonöppnare för mig för att jag skulle kunna skilja Sandra från beroendepersonligheten. Och skulle kunna tänka mig att den är väldigt bra och givande att läsa för någon som bor och lever med en beroendeperson.

Skydda din hjärna, av David Perlmutter.

Förklarar och går lite djupare in på hur det vi äter påverkar hjärnan och vad vi bör äta för att ha och få en bra hjärnhälsa.

Hjärnstark, Anders Hansen.

Denna bok är väldigt givande om man har svårt att komma igång med träningen. Den berättar och förklarar hur träning påverkar hjärnan. Hur rörelse påverkar vårat minne och koncentrationen. Den har gett mig väldigt mycket motivation till att röra på mig. Boken är skriven utifrån vetenskap och hänvisningar finns.

Alla dessa böcker har en speciell plats i mitt hjärta. På något sätt har dom gett mig insikter, inspiration, motivation och kunskap i mitt tillfrisknande. Har du några böcker som du håller extra kära och som har hjälpt dig?Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge