Träningen under hösten har blivit lidande

Träningen under hösten har blivit lidande

Längtar efter träningen

Träningen blir lidande när kroppen inte mår bra. Fjärde veckan nu som jag vaknar och har ont i halsen och känner att det är slem som sitter fast. Jag kan inte säga att jag är förkyld och jag är heller inte trött eller känner mig sjuk. Men någonting är det i halsen som inte känns bra. Känns så frustrerande, har inte vågat gå och träna.

Starten på hösten blev inte alls som jag hade tänkt mig. Som ni vet så gjorde jag ett träningsschema för hösten. Jag fick chansen att testa det i 2 veckor sen blev jag sjuk. Och jag är väldigt försiktig med att gå tillbaka till träningen eftersom jag inte vill bryta ner kroppen ännu mer.

Schemat känns bra i alla fall, jag vet att när jag är tillbaka igen så kommer det att fungera även då.

Därför är träningen så viktig för mig

Det var den veckan, nu hoppas jag på en friskare vecka nästa vecka så jag kan börja tuffa på med träningen igen. Varför känn det så viktigt att komma igång igen? Jo därför för att jag blir så mycket piggare om jag kan träna. Speciellt nu under hösten.

Jag har inga viktmål och ingen kroppshets vilket många ofta kopplar ihop med träningen. Mitt mål är att träningen skall bli en del av vardagen, en rutin som jag bara gör. Precis som med matlagningen. Jag bara gör utan att jag funderar på det. Jag är långt ifrån detta och jag tror att det kommer behövas lite mer ansträngning för att nå en rutin eftersom du allt som oftast behöver ändra i planeringen. Mina projekt är nästan aldrig på samma plats längre än 0,5 – 1 år. Vilket betyder att det upplägget som jag har nu kommer inte fungera i det långa loppet.

Det som jag ofta glömmer är hur viktig träningen är för min hjärna. Träning är medicin och i vissa studier så kan man se att träning kan ge samma effekt som tillexempel antidepressiva. Jag som har risk för höstdepressioner.

Hmm.. jag kanske fåt tänka om, kanske att jag skall ha med alternativ träning som går att göra utan redskap, utan gym osv.? Det viktiga är ju att träningen blir gjord inte vad jag gör.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: