Tron på medmänniskan är värdefull

Tron på medmänniskan är värdefull

Tron på något större än oss själva

Tron behövs i olika perioder i livet oavsett om du är beroende eller ej. Vid jobbigare perioder kanske det inte räcker med att enbart tro att man klarar det. Då kan du behöva ha tillit till andra, tron till att om jag ber om hjälp så kommer jag få det. Finns det någon gång period i livet där du har behövt be om hjälp av någon utöver dig själv? Kan vara en psykolog, en vän, familjemedlem eller kanske någon oberoende som råkade springa förbi på gatan.

Allt för många förhållanden brister i på grund av oärlighet och osäkerhet. Motsatsen till oärlighet är tillit vilket kan vara en synonym till tron. Osäkerheten har också att göra med att vi saknar tron till oss själva och våran partner. Vilket kan leda till att vi kritiserar våran partner alldeles för ofta för att hävda oss själva. Det kan också vara att vi är rädda för att hamna i konflikt och stänger det inom oss istället för att prata om det. Detta skapar oärlighet och osäkerhet.

Tron till mig själv och en högre kraft

Som beroende behöver jag fatta ett beslut varje dag. Det svåra är egentligen inte att ta beslutet eftersom detta verkar så självklart. Det svåra är att ha tron och tilliten till att detta klarar jag med hjälp av mina verktyg. Att vid varje situation hålla fast vid den tron och inte släppa taget.

Ibland behöver jag fatta beslutet flera gånger om dagen. En gång är när jag kliver upp ur sängen och allting verkar vara hur självklart som helst. En annan gång kanske är vid ett möte där det serveras triggers till kaffet. Ibland behöver jag ringa en sockersyster som hjälper mig att fatta rätt beslut. Ibland behöver jag stöd från en större gemenskap och använder mig av Sockerskolans Forum.

Att våga, kunna och förmå att be om hjälp är samma som att ha tillit till sin tro. Gemenskapen, sockersystern eller en familjemedlem är i detta fall en kraft som är större än min egen och tillsammans kan man hjälpas åt. När en beroende hjärna går in i sjukdomen finns bara drogen, att ta drogen känns som det enda vettiga alternativet just i den stunden. Det är då vi behöver låna varandras hjärnor för att kunna se klarare och för att orka fatta beslutet.

Hade inte jag haft tron på att det faktiskt finns högre krafter som kan hjälpa mig när jag var som längst nere i drogandet så hade jag med största sannolikhet legat kvar och skvalpat där än idag.

För att förbli drogfri behöver jag fortsätta tro på mig själv och på att det finns personer som kommer hjälpa mig genom situationer i livet som är omöjliga att gå igenom på egen hand.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge