Lucka 24, God jul!

Lucka 24, God jul!

När alla ljusen brinner

då blir det jättekul

med klapparna och tomtarna

som önskar oss GOD JUL!

Detta är mitt andra år som abstinent och jag hoppas att det är så även när denna dag är slut.

Förra året snorklade jag och brorsan i 35 graders värme. Jag kan inte säga att jag inte velat göra det i år igen.

Det som var skönt med att vara borta på julen var att jag slapp denna mat hets. Vad skall ätas, räcker all mat? Vad gillar alla? Osv. Många eller jag skulle vilja säga alla som är inne i detta ser nog inte det på samma sätt som jag gör nu när jag står utifrån och tittar på. För att inte prata om alla askar med bruna trigger m.m.

December detta år har ändå gått väldigt bra för mig, vissa saker ser jag inte längre. Som pepparkaksaskarna på kontoret. Eller chokladtomtar vid kassorna. Det är verkligen otroligt skönt! Det går knappt att beskriva vilken befrielse det är att kunna gå förbi utan att registrera.

Nu är den stora dagen här och det är egentligen inte den jag är rädd för. Det svåra är mellandagarna när stressen, pressen och hetsen har lagt sig och jag börjar SLAPPNA AV. Slappna av och tänka jag klarade mig det är över. Det kan vara rent utsagt livsfarligt för mig. Ett litet snedsteg eller ’’misstag’’ kan få förödande konsekvenser och jag kan vara fast i sockret igen.

För det är faktiskt så att fastnar jag i mat och socker igen och inte kommer ur detta så kan jag äta ihjäl mig.

Idag handlar julen dock inte om man för mig, vilket den gjorde tidigare. Eller mat… godsakerna. Idag handlar den om umgänge, ställa ifrån sig mobilerna, umgås, träffa familjen som jag annars inte kan se så ofta.

Kalendern slutar inte här, det är några luckor kvar. Det är nu det svåra kommer att inte slappna och inte tänka att nu är detta över. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, sjukdomen tar aldrig semester.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge