Lucka 14, Hjälp kroppen med lymfmassage

Lucka 14, Hjälp kroppen med lymfmassage

Jag har skrivit några inlägg om Lymfmassage och vad det har gett mig. Men det gör inget om jag repeterar lite tänker jag.

I början såg jag lymfmassagen som en hjälp till utrensningen av kroppen. Och som den rensades!

Första gången jag la mig på britsen så kom domen: ’’Det är otroligt mycket som sitter fast i din kropp och det kommer ta en tid innan det släpper fullt ut.’’ ’’Din kropp är väldigt svullen och när den börjar rensa så kommer du tappa några kg’’. Där kom min första aha-upplevelse. Jag hade ju alltid känt mig stor och trott att allting var fett men en stor del var alltså svullnad och inflammationer i kroppen.

Det tog mig 3-4 ggr innan det började hända någonting och då gick jag dit 1 ggr/vecka de första gångerna. Här gällde det verkligen att ha tillit till processen och lita på kroppen.

Nu har jag gått regelbundet i 1,5 år. Oftare vissa perioder när jag behövt det mera och mer sällan under andra perioder.

Idag ser jag lymfmassagen som en del av min livsstil. Istället för medicin mot värk och svullnader i kroppen bokar jag in en lymfmassage.

Vad har då lymfmassage hjälpt mig med?

En gammal fotbollsskada som jag har haft i 12 år (jag har fått hos ortoped och sjukgymnaster men ingenting har hjälpt) är borta efter 6 månaders lymfmassage.

Värken i mina ben försvann efter 3 månaders lymfmassage. Förut skrek jag när mina lår slog i ett bord eller när någon rörde vid mina lår. Det gjorde fruktansvärt ont. Men efter 3 månader hade jag inte ont! Det visade sig att jag hade inflammation i kroppen som jag inte hade en aning om.

Lymfmassage är även bra om man känner av en början till förkylning eftersom det rensar kroppen. Medans vanlig klassisk massage kan göra att förkylningen bryter ut.

Mera om min resa med lymfmassagen kan ni läsa i mitt populära inlägg – Lymfsystemet, kroppens avlopp. 

Känner du dig öm i kroppen och svullen? Kanske har du en gammal skada som aldrig blir bra? Då kanske lymfmassage är någonting för dig. Lymfmassörer i din stad/kommun kan du hitta via detta länk: lymfhoppet.

 

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge