Lucka 16, Ro ifatt sinnesron

Lucka 16, Ro ifatt sinnesron

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och jag kryper ner i soffan

för att stilla ro an

 

Söndagsmys, adventsmys. Idag skall det tredje ljuset tändas. Jag själv är ju i Berlin med min bror på julmarknad så att tända det tredje ljuset fysiskt kan bli svårt. Dock kommer jag att få mycket julljus ändå så tror jag blir mättad.

Dagens dikt har jag ändrat på lite faktiskt. I originalet så pratar man om att mamma bakar kakor men tyckte inte det var så passande här inne. Därför skrev jag om den till: jag kryper ner i soffan för att stilla ro an. Ro ifatt sinnesron tänker jag och ro ifrån den hets, den stress och press som december faktiskt kan erbjuda med alla frestelser som är kring oss. Vilan känns extra viktig just nu.

Hur kan man vila när man är på resande fot som jag är just nu? Vila ögonen i det juliga röda tänker jag. (Tomtar, rött och ljus kan jag vila ögonen i hur länge som helst). Vila i att få maten serverad och inte behöva laga. Vila i att stillsamt kunna gå runt på denna enorma julmarknad med alla dessa ljus. Resan blir oftast vad man gör den till. Jag väljer att göra den till vila istället för stress och irritation.

Hur firar du tredje advent? Finns det ett verktyg i en tidigare lucka som du skulle kunna använda just idag?Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge