Lucka 17, Vad är rikedom för dig?

Lucka 17, Vad är rikedom för dig?

Dom säger att vi i Västvärlden är bland de rikaste i världen. Men vad räknar dom rikedom egentligen på då undrar jag.

Vi har tak över huvudet, mat på bordet, sjukvård som inte kan jämföras med många andra länder (även om den kanske inte fungerar optimalt alla gånger). Fina hem, stora uteplatser, asfalterade vägar, jobb att gå till och de allra flesta har möjlighet att resa 1 ggr om året.

Trots detta har vi en väldigt hög självmordssiffra som verkar stiga för varje år. 90% av befolkningen har problem med axlar rygg och nacke någon gång i livet. Depressioner och utbrändhet har ökat markant de senaste åren. Folksjukdomarna i Västvärlden blir även dom fler och fler.

Jag fick en tankeställare när en vän till mig berättade om en nyanländ som frågade: ’’Men varför mår alla så dåligt? Ni har ju allting’’.

Min tanke blir, vi har allting man egentligen kan önska sig förutom det allra viktigaste: omtanke, kärlek och ren mat på bordet.

Rikedom utan pengar?

Ta flyget bara 3 timmar ner till medelhavet eller längre bort till t.ex. Indonesien där dom lever på tillgångarna. Alltså det som det är säsong för och det som finns tillgängligt. Ren mat utan tillsatser både på restauranger och hemma. Frukt och grönsaker som innehåller alla näringsämnen som frukter och grönsaker ska innehålla för att dom är nyskördade och inte plockade för tidigt.

Dessutom så tror inte jag att det finns socker- och matberoende i dessa länder. Just på grund av den rena maten. Beroenden kommer inte från lördagsgodiset utan från vardagsmaten. Det är min tanke. Men när vi har utvecklat beroendet så tål vi inget socker överhuvudtaget.

Kroppshållning, värk i rygg, axlar och nacke ligger på 10% i Afrika. Det säger en hel del om vems livsstil som är naturligast för kroppen och vad kroppen mår bra av.

Kan rikedom köpas?

Vi har pengar, vi har sjukvård och fina vägar. Men vi blir bara sjukare och sjukare. Vi lever längre men blir sjukare. Vi har mer värk än någonsin tidigare. Folksjukdomarna ökar och vi blir räddare och räddare för att själva drabbas. Till råge på allt så råkar just jag bo i staden som klassas som den ensammaste i världen. Hur är det möjligt med så många invånare?

Jag vet inte hur ni värderar livet men hade jag haft ett jobb eller aktivitet i ett land som t.ex. Bali så hade jag inte tvekat att flytta. Ren mat som kroppen, MAGEN och HJÄRNAN mår bra av och som faktiskt förebygger våra folksjukdomar som t.ex. hjärtinfarkt och diabetes. En livsstil som inte innebär felaktiga påfrestningar på kroppen. För att inte prata om solen, D-vitamin och om hur mycket bättre man mår rent psykiskt i dessa länder.

Det kanske låter hårt eller någon kanske tänker att jag bara ser det negativa för visst finns det andra positiva aspekter med att bo i västvärlden. Det jag vill komma till är att det finns två sidor av ett mynt.

Vad värderar du? vad är rikedom för dig? Håller du med mig eller är du av en annan åsikt?

 

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge