Lucka 18, Hitta ditt sätt att leva – inte att banta

Lucka 18, Hitta ditt sätt att leva – inte att banta

Idag upplever jag att det är otroligt mycket press och stress kring vilken mat man skall äta, vilken träning är bäst? 10 000 steg om dagen. Och om den regelbundna varierande träningen är bäst, hur skall man då hinna med allting? Tränar vi för att må bra eller för att banta?

Jag har alltid trott att jag måste träna flera gånger om dagen för att gå ner i vikt. När jag inte har uppnåt den vikt eller resultat jag velat ha har jag alltid tränat lite till. Belastat kroppen ännu mer, pushat den till omänskliga nivåer.

När jag tränade som mest tränade jag 18!! pass i veckan. Hur hann jag med det? Ett pass på morgonen, ett styrkepass efter skolan och ett konditionspass efter styrkepasset. Tyckte jag att detta var normalt? Svar ja!

Mitt sätt att leva är inte att banta

Alldeles för ofta tycker jag att jag hör: Nu skall jag inte äta socker/sötsaker innan midsommar, nu skall jag köra såhär till jul eller! nu kör jag den här dieten så länge det håller. Våra kroppar tar väldigt mycket stryk av att vi håller på såhär. jojobantar, byter kostupplägg flera gånger per år och dessutom lägger vi på väldigt mycket träning. Utan att egentligen tänka efter vad våran kropp behöver. Under de 30 kg jag har gått ner sedan min behandling startade i januari 2017 har jag inte ens fokuserat på viktnedgång. Det enda jag har fokuserat på är att jag skall få i mig den maten som min kropp och hjärna mår bra av.

Uttrycket ”hitta mitt sätt att leva och inte att banta” tycker jag är så klockrent så jag kände att det fick en egen lucka i kalendern. Det betyder helt enkelt att vi kanske behöver tänka lite mer långsiktigt och på våran livsstil istället för att hitta ett bantningsätt som vi kan ta till när vi känner att nu är det dags att ta tag i det igen.

Jag har hittat mitt sätt. Jag vet vad jag mår bra av och inte, jag har tillräckligt med självförtroende för att hålla fast vid detta oavsett situation, tyckande osv.

Det är inte lätt att ändra sin livsstil

Det är INTE lätt alla gånger och resan hit till att jag har hittat min livsstil och det jag mår bra av har heller inte varit lätt. Men som en vän sa till mig en gång: ”Jag har aldrig sagt att detta kommer bli enkelt men det är en sak du behöver gå igenom”.

Har du hittat ett sätt att leva som din kropp och hjärna mår bra av? Eller lever du i ett liv och en vardag där du letar vilken bantningsmetod som passar just dig?Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge