Lucka 23, Vad klär du din julgran med?

Lucka 23, Vad klär du din julgran med?

När fjärde ljuset brinner

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

Idag skall julgranen kläs och hämtas från garaget. Det har vi gjort i alla år. Tråkigt med plastgran kanske ni tänker. Hos oss är det så att det hänger med från när jag var liten och allergisk. Nu är det nog alldeles för bekvämt för oss för att vi skall byta till en riktig gran.

Vi som de flesta klär granen med julgranskulor, änglar, glitter, stjärnor och kanske tomtar. Men man kanske kan ha en psykologisk gran som man tänker att man vill klä med någonting annat? Vad vill vi ha på julen? Vad vill vi fokusera på? Vad är det första vi vill se och bli påminda om när vi vaknar?

Det finns några saker som jag alltid kommer vilja vakna till, sinnesro, gemenskap, tystnad, glädje, motivation och ett härligt väder. Men kan jag påverka det? Och hur i så fall? Går det att styra hjärnan till att tänka på något som ger sinnesro och glädje när man vaknar på morgonen? JA skulle jag vilja säga. Men med vädret kan det vara annorlunda.

Vad är det viktiga med din julgran?

Min gran vill jag pynta med just dessa: sinnesro, tystnad, glädje, gemenskap och motivation. Att tänka på det här sättet tycker jag gör att granen blir någonting annat än bara en julgran. Varför gör vi vissa saker? Vad vill vi uppnå? Eller gör vi det bara för att det hör till och för att alla andra gör det?

Sen blir nästa fråga, hur skall jag göra för att få allt detta som jag önskar att klä julgranen med? Följer man denna kalender och tar del av verktyg och tankar så tror jag att svaret finns inom dig.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge