Lucka 8 – Ta ingen skit!

Lucka 8 – Ta ingen skit!

Jag lånar gärna Grynets uttryck Ta ingen skit! Det kanske viktigaste för oss själva här i livet. Att orka och våga stå på sig och inte ta någon skit när andra försöker trycka ner dig.

Säg att du vill göra någonting, kan vara vad som helst stort eller smått men så finns det en person som alltid står i vägen. Någon som kanske är lite avundsjuk på att du vågar men att inte han/hon gör det. Det är lätt att fastna i den andres negativa spiral om man inte lyssnar till sig själv utan enbart till vad andra tycker och tänker.

Det kan vara värdefullt att reflektera för sig själv innan man delar med sig till en person som man vet skall sätta sig emot det. Eller kanske är det så att personen oftast bara ser det negativa? Då behöver man själv vara så pass stabil och säker på sin sak för att inte bli nedtryckt eller övertalad till att inte göra det man verkligen drömmer om. Låt dig inte bli ned tryckt på grund av någon annans rädsla.

Ta ingen skit! och var stolt över dina framgångar

Personer med en svag självkänsla och ett svagt självförtroende lever oftast på andras misslyckanden. Och andras lyckanden kan kännas som deras största fara. Det handlar helt enkelt om att man inte kan se andras lyckanden för då ser man sig själv som misslyckad. Återigen Ta ingen skit! Var stolt över dig själv och det du åstadkommer. Problemet sitter inte hos dig.

Vill du verkligen någonting och du har tänkt igenom beslutet utan att rusa in i någonting eller skada någon annan? KÖR!! Det kan vara så att du aldrig kommer få samma chans igen. Hellre ångra något gjort än ångra någonting ogjort.

Sitter du med någonting ogjort i ditt liv på grund av någon annans tankar och värderingar?Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge