Lucka 9 – December, en tid att ta vara på

Lucka 9 – December, en tid att ta vara på

När andra ljuset brinner

är snart lucia här

hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

Det finns mycket som är väldigt mysigt och bra med december. Även om det kan låta som att allting bara är väldigt jobbigt hela tiden. Idag är det andra advent, det andra ljuset skall tändas hur positivt är inte det med ljus, en filt och lite sinnesro? Det är ganska intressant hur lite ljus kan ge en sådan lugnande känsla.

Vi beroenden brukar prata om friskfaktorer och oxytocin till hjärnan. Lyckohormonet alltså. Vilket produceras i samband med att man gör saker som man själv tycker om, känner välbehag med och sinnesro. December står till en stor det faktiskt av detta vilket är värt att komma ihåg.

Jag menar, vad är skönare och mysigare än tända ljus och se en film en kväll efter jobbet? Eller komma hem till lysande stjärnor i fönstren? Blir det en jul och december med mycket snö och behagligt väder så tycker i alla fall jag att det är mycket värt att gå ut. Ta en promenad.

Mys i soffan under en filt, framför en film, en bok eller en hockeymatch. Det är friskfaktorer för mig som ger mycket oxytocin.

Det är även nu det finns tid till pyssel, pussel och annat som man kanske inte hinner med eller vill göra när det är soligt och varmt ute.

Det handlar helt enkelt om att hitta aktiviteter som gör att jag har fokus på någonting annat än att äta. Ta vara på tiden och uppleva det som går att uppleva under denna tid men inte under någon annan tid på året. Det är ju ändå någonting speciellt med december.

Vad tycker du är det mysigaste under december? Varför inte ta dig tiden att göra just det idag?Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge