Smärta – en nödvändig del av livet

Smärta – en nödvändig del av livet

Dagens text handlar om smärta. Fysisk och känslomässig smärta. Vi som kan och tillåter oss att visa och känna smärta kan också känna glädje. Utan smärta ingen glädje.

Utan smärtan hade inte jag kunnat förstå att mitt liv var ohållbart när jag var kvar i sockret. Jag hade inte kunnat känna den förödelse som drogen skapade inom mig. Jag hade heller inte kunnat känna det lugn, den harmoni och sinnesron som skapar när jag är i abstinens. Det är den psykiska smärtan.

Utan den fysiska smärtan skulle vi inte kunna känna när vi har skräp i ögonen, vi skulle inte förstå när det är dags att sluta träna. En så enkel sak som att vi inte skulle kunna känna när vi skall vända oss i sängen hade inte varit så enkel om vi inte hade känt smärta.

Smärta är en del av vårat varningssystem och ett nödvändigt ont.

Igår var en smärtsam dag. Jag börjar bli riktigt irriterad på att ha ont i halsen varje morgon när jag vaknar. Jag hade räknat med att börja träna denna vecka men får vänta en vecka till. Det som kanske är mest irriterande är att det inte finns någon energi överhuvudtaget i kroppen. Minsta lilla ansträngning och jag sover.

Smärta och att jobba sig ur denna

Men på något sätt behöver jag ändå utföra rutinerna, sätta upp rutiner för veckan för att inte komma ner djupare i svacka och orkeslöshet.

Denna vecka kommer jag fokusera på att få igång postural träningen igen, jag har kortat ner passet för att det skall gå lättare. Jag kommer fokusera på att få i mig tillräckligt med vatten. Vätskebrist leder till mindre energi och jag har inte varit bra på att dricka vatten den senaste veckan.

Det kommer även krävas en hel del jobb med min sjukdom denna vecka. Att läsa dagens text ställer in hjärnan på ett annat fokus redan på morgonen.

Veckans fokus får därför bli:

  • Drick vatten, ha alltid en fylld vattenflaska med mig.
  • Prostural träning, ett pass om dagen tar ca 25 minuter, lördag och söndag är jag inte hemma så det blir ett undantag dessa dagar. Dock så vet jag att om jag gör övningarna måndag-fredag och fortsätter på måndag igen så kommer rutinen vara tillbaka. Vilket är målet denna vecka.
  • Läsa dagens text varje dag, innan jag kliver upp ur sängen.

Denna vecka skall jag acceptera smärta som en del av livet. Jag vet att till den grad jag kan känna smärta kan jag även känna glädje.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge