Att gå på kurs kräver planering

Att gå på kurs kräver planering

Tre dagar med ekonomikurs förra veckan. En väldigt bra kurs och många bra tips på hur man sparar bäst i privat ekonomin. Vad man kan påverka och inte. Var kan man söka hjälp och vad är första steget. Själva kursen byggde på företagsekonomi. Hur VD tänker när har skall ta ett projekt eller inte. Varför det ibland är bättre att välja ett förlustprojekt istället för att inte ta det alls osv.

Detta betyder också tre dagar av fika flera gånger om dagen. Trötthet kommer på köpet när man inte är van att lyssna. Vad är det som föder sötsuget? Jo tröttheten.

Kurs och fika

Nu har det gått så pass lång tid för mig så att jag inte tänker på fikat längre. Förr när jag var i sockret kunde jag redan innan jag kommit till kursen fundera på vad skall det bli för fika idag. Jag känner heller aldrig någon panik över vad det kommer serveras för lunch. Jag vet att det alltid finns någonting och blir det kris så finns det alltid en möjlighet att gå någon annanstans och äta. Eller varför inte ha med en matlåda i väskan.

När jag pratade runt med mina kurskamrater och även med kursledaren så märkte jag att det som styr var man har kursen är maten! Hur fin är buffén men framförallt vem har det bästa fikat? Vem har fika oftast? Och det är detta som lockar kursledare att välja denna lokalen.

”Psykisk marknadsföring”

En annan rolig sak vi fick lära oss var lite psykisk marknadsföring. Ursäkta begreppet om det inte är 100% tillfreds. Vet ni varför Mc Donalds oftast har röda brickor? Jo… därför för att rött är en stressande färg. Du äter fortare och lämnar restaurangen fortare. Det är även därför stolarna är lite obekväma, restaurangerna inte så stora och ljudnivån oftast väldigt hög.

Vad tjänar dom på detta då? Jo en hög omsättningshastighet. Ju fler som sätter sig på samma stol under en dag, desto större omsättningshastighet vilket leder till en bättre lönsamhet.

Vi kan ta en till.. vet du varför Ica affärerna är uppbyggda med vänstervarv? Jo därför för att de flesta är högerhänta. Du har korgen i höger hand och plockar med vänstern. Alltså det blir lättare att plocka ner saker i korgen. Detta är ren psykologi.

Det som säljer bäst i en affär? Jo det är den 10 kr lådan som är lite rutten, ingen fin uppackningen utan står oftast i en utrullad pallkrage medans allt annat i Ica butiken är fint inramat. Alltså, det fula som är inramat i det fina säljer allra bäst.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: