Finska Lejonet, min livssymbol

Finska Lejonet, min livssymbol

I alla år har jag önskat mig ett Finskt Lejon. Först som tatuering och sedan ville jag även ha det som smycke. Nu när jag har lärt mig hur förödande tatueringar är för kroppen och lymfsystemet och speciellt för de som redan har ett lymfsystem som är trögt och har lätt för att svullna så är inte en tatuering något alternativ.

För en tid sedan fick jag ett smycke i form av ett Finskt Lejon av min pappa. Bara det gör att det blir ännu mer värdefullt.

Jag kommer även ihåg när jag gick min första beroendebehandling och att vi skulle leta upp en symbol som betyder mycket för oss. Jag valde såklart mitt Finska Lejon.

Finska lejonet säger mer än ord

Jag har bott i Sverige snart i 9 år. Jag är inte svensk medborgare. Jag kommer nog bli det någon dag men då endast för praktiska saker. Finland är mitt hemland och jag kommer alltid vara finländsk. Jag är stolt över att vara det också, det sitter verkligen djupt i hjärtat. Jag kan inte det finska språket flytande och är uppvuxen i en svenskspråkig del med svenska som modersmål. Största delen av min finlandssvenska dialekt har försvunnit, TYVÄRR! Men dom säger ju att dialekter kommer tillbaka på äldre dagar. Så hoppas jag att det blir även för mig. (min sambo är inte lika förtjust i det, haha!)

Jag är stolt över att kunna säga att jag är från Finland och att jag har ett finskt medborgarskap. Det finns mycket som kanske gör mig mindre stolt men historian är nog det som gör mig stoltast. Att jag även lyckats få med mig den finska SISUN har hjälpt mig stora delar av livet.

Det är här Finska Lejonet kommer in: kraft, styrka, mod och en förmåga att ta hand om sina nära och kära. Att ta en strid för att bevara den man är, det man står för, den man vill vara och för det man tycker är viktigt. Jag översätter det till mig själv: Jag väljer att gå in i kampen och sätta gränser för att vara rädd om mig själv, stå upp för den jag är, det jag tror på och det jag tycker är viktigt.

Om jag innan kände att det Finska Lejonet speglar mig och är min symbol så känner jag det än mer efter att jag skrivit detta.

Och tack till min pappa som gav mig smycket ihop med allt detta, kanske helt ovetandes vad det egentligen betyder. <3Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge