Rätten att visa känslor, borde inte det vara självklart?

Rätten att visa känslor, borde inte det vara självklart?

HAHA!! Jag ÄLSKAR bilden i detta inlägg. Exakt sådär ser min hjärna ut just nu. Färggrann, grå, udda, kaos, älskbart unik!

Utmattad efter dagens gruppcoachning. Det är inte klokt hur mycket insikter, framgångar och känslor det uppkommer på dessa måndagar.

Vi gör saker varje dag utan att reflektera över det.

Varför skall det kännas skamligt att visa känslor? Varför känns det som att jag inte är värd att gråta? Värd att visa att jag är arg när någon inte behandlar mig med respekt? Vissa känslor sitter så djupt där inne. Gruppen ger så mycket värme och kärlek så allting bara genomskådas.

Att kunna visa känslor är ingen självklarhet även om det borde vara det. Tror ni att det skulle finnas lika många med psykiska problem om rätten till att visa känslor hade varit mer självklar? Det tror jag i alla fall.

Om man är som jag dövar man känslorna med mat, alla känslor. Positiva, negativa, förvirrade, irriterade, skamliga, ovärdiga. Andra knarkar, röker, dricker alkohol, spelar eller kanske köper sex.

Jag var klar med min uppgift och redovisade den. ’’Ett avskedsbrev’’ till röda hund. En röda hund som inte låter mig visa känslor för att det är skamligt, en röda hund som tröstar mig med mat, en röda hund som påstår att mitt bästa aldrig är bra nog. Jag har läst detta brev flera gånger den senaste veckan men det är något speciellt som händer när jag läser det högt för andra. Orden blir sanna och synliga.

Några kanske tänker ’’vad sysslar hon med’’. ’’Är det nödvändigt.’’ ’’Vad har hon för spöke i sin hjärna som hon försöker bli av med.’’ 1. Vi alla har spöken som flyger runt i våra hjärnor, det är bara att våga se dessa. 2. Ja! Det är just det det är, nödvändigt att visa känslor, ta hand om dessa och prata om dom. Det är endast de starka som verkligen vågar detta. 3. Vad jag sysslar med? Jag tar han om mig själv. Ger mig själv det alla människor behöver men som så otroligt många inte klarar av att ge sig själv. Kärlek.

Hur hanterar du dina känslor? äter du på dom? Tillåter du dig att gråta om du behöver utan att skämmas? Blir du arg för att du är värd det? Stänger du inne dessa för att sedan få utlopp som du själv inte kan förstå?

Detta kallas mental hälsa. Och är 90% av mitt tillfrisknande.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge