Ta vara på tiden, njut när du kan 

För oss beroende handlar det oftast om mat när man säger njuta. “Nu tar jag ett glas vin för att njuta”, “idag skall vi grilla och njuta”, “vi åker till stranden och tar med oss något gott så vi kan njuta ordentligt”. Såhär fortsätter man utan att tänka på hur låst man är vid att måsta ha mat för att njuta.. 

Den här helgen har för mig varit en övning på att njuta utan att behöva ha mat för att njuta. Min enda semesterdag denna sommar i fredags. Det har gått förvånansvärt bra! Och man kan verkligen säga att jag tajmade in den på bästa sätt med mycket sol. Tackvare en familj som tänker på mig och ser till så att det finns saker som även ut om äta när det t.ex blir lunchdax gör det otroligt mycket lättare. Det är en otrolig befrielse att inse att man faktiskt kan göra saker och njuta av dessa saker utan godsaker och att behöva gå och äta för att tillfredsställa sig själv.

Snart sitter jag på flyget hem. Förberett magen och hjärnan med en stabil frukost som jag räknat med att skall hålla mig nöjd hela vägen hem. Flygplats… en av de största risksituationerna. 

Ha de gött!Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge