Blomkålsplättar med tillbehör

Blomkålsplättar med tillbehör

Blomkålsplättar har kommit att bli en favorit hos mig, dels för att det är mättande men också för att det går snabbt att göra. Servera med ytterligare protein om du vill. Kallrökt lax eller varför inte bacon är gått till dessa.

Detta behöver du till 4 portioner blomkålsplättar:

500 g blomkål, riven

3 ägg

½ gul lök, riven

1 tsk salt

2 krm peppar

100 g smör till stekning

2 dl majonnäs, till servering

Såhär gör du:

  1. Riv blomkålen grov. Blanda med övriga ingredienser i en skål och låt vila 5–10 minuter.
  2. Smält rikligt med smör eller olja på medelhög värme i en rejäl stekpanna. Det är bra om du får plats med 3–4 plättar (8–10 cm i diameter) åt gången så går det lite snabbare.
  3. Lägg rejäla klickar, cirka 1,5 dl, i stekpannan och platta till försiktigt tills plättarna mäter cirka 8–10 centimeter.
  4. Stek 4–5 minuter på varje sida, justera värmen under tiden så att undersidan inte bränns vid. Ha tålamod, vänder du plättarna för tidigt är det risk att de faller isär. Servera med en klick majonnäs.

Tillbehör:

4 kokta ägg

1st rödlök

1st paprika

2dl majonnäs

Hacka rödlök, skär paprikan i bitar och skiva äggen. Lägg Paprikan och de skivade äggen över plättarna. Smeta på majonnäsen och toppa med hackade rödlöken.

Inspiration hämtad hos: kostdoctorn.se



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge