Fläskfilé med grönsaker och fetaost

Fläskfilé med grönsaker och fetaost

Ett recept med fläskfilé som är perfekt att göra storkok av. 5 portioner brukar jag få ut av 1 kg kött. Fläskfilén krymper ju även lite i ugnen så man får räkna med att inte få ut lika mycket som man oftast tror. Lägg i så mycket grönsaker du behöver till 5 portioner så har du täck upp hela matlådan. Perfekt att hacka till denna maträtt medans den andra rätten för veckan står i ugnen.

5 portiner

1 kg Fläskfilé

2 st Broccoli

1 st Blomkål

1 burk Kokosgrädde/ grädde

300 g Fetaost

0,5 Purjolök

Salt

Peppar

  • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsform/plåt med höga kanter.
  • skär broccolin och blomkålen i bitar, täck fläskfilén
  • Blanda Kokosgrädde, purjolök, örtkrydda, salt och peppar till en sås.
  • Häll såsen över fläskfilén och grönsakerna.
  • Smula över fetaosten.
  • Ställ in i ugnen och ta ut efter ca 30-40 min.

 

 



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge