Fläskytterfilé med blomkålsmos

Fläskytterfilé med blomkålsmos

Receptet till blomkålsriset som är ett utmärkt tillbehör till fläskytterfilé hittar du här: Blomkålsris

Till 5 portiner fläskytterfilé behöver du:

800-900 g Fläskytterfilé (kolla noga! Vissa är marinerade med druvsocker för att förlänga hållbarheten)

1 burk koksgrädde (ca 250 ml´)

1,5 st gul lök

Salt och peppar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Krydda fläskfilén

3. Stek fläsfilén på samtliga sidor för att få till en fin färg.

4. Lägg fläskfilén i en ugnsform och grädda i ugnen ca 30 minuter.

5. Ta ut fläskfilén och häll över kokosgrädden samt hackad lök.

6. Låt kokosgrädden blanda sig med skyn som kommit av fläskfilén det gör en god smak.

7. Låt stå i ugnen ca 20 minuter så att smakerna hinner gifta sig med varandra.

8. Ta ut filén och servera med blomkålsris.



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: