Frittata med svamp, senat och getost

En härlig frittata att äta som en paj med lite sallad till. Eller varför inte bjuda på denna som en varm förrätt?
Byt ut svampen mot t.ex. kyckling eller bacon.
Det här behöver du till 4 portioner frittata:
300 g champinjoner
150 g färsk spenat
100 g salladslökar
100 g smör
12 ägg
200 g getost
salt och peppar, efter smak
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv eller smula i getosten och vispa ihop med äggen. Salta och peppra.
- Skiva eller klyfta champinjonerna och Strimla salladslöken.
- Hetta upp smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme. Bryn svamp och salladslök på medelhög värme.
- Tillsätt spenaten och stek ytterligare 1–2 min. Salta och peppra.
- Häll äggstanningen i stekpannan och ställ in i ugnen 20 min eller tills frittatan är klar.
Servera med grönsallad toppad med lite olivolja
Inspiration: Kostdoctorn.se
Följ mig:
Dela inlägget: