Frittata – perfekt varm som kall

Frittata – perfekt varm som kall

Frittata är perfekt om man skall iväg och resa och behöver med sig matlåda. Lika god varm som kall. Man kan själv bestämma vad man har för korv i och kan blanda efter smak.

Nu kanske nu undrar. Varför skall jag köpa ”ost att riva” när det finns färdig riven. Det är alltid tillsatser i färdig riven ost som sötning och stärkelse på grund av hållbarhet o.s.v.

Till frittata på 5 portioner behöver du:

Smör

1 stor gul lök

2 paprika

1 msk dijonsenap

2 vitlöksklyftor

cocktailtomater

1 påse bladspenat

100 g ost att riva, gärna en med mycket smak

350 g korv, jag har använt ”Slaktarens Grova” och ”Grilstads Chorizo”

8 st ägg

Salt och peppar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Hacka lök och vitlök.

3. Skär paprika och korven i lagom stora bitar.

4. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.

5. Riv osten och vispa ihop med ägg och senap.

6. Blanda in spenaten med korven och löken. Häll på äggblandningen.

7. Skär tomaterna i bitar och ”strö över” korven. Ställ in i ugnen 25 minuter. Klart!

Inspiration till receptet är hämtat ur Bitten Jonssons kokbok ”Den sockerfria kokboken”.

 



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge