Havre/hirs gröt

Havre/hirs gröt

Gröt gjord på hälften havre och hälften hirs har jag gjort många ggr men nu har jag testat att koka den i koksmjölk istället får i vatten och wow! Smakar inte kokos men blir en god smak av kokosmjölken. Idag hade jag även i lite chafrön efter att jag hade lagt upp gröten i skål. Det visade sig att chafröna gav en otroligt mycket bättre mättnad i och med att de innehåller mycket kostfibrer. Orsaken till varför jag inte enbart har havregryn är för att havre är ett spannmål och spannmål innehåller gluten som är väldigt triggade för min sjukdom. Medans hirs är glutenfritt. Tro mig det är en otrolig skillnad på känslan efter att jag har ätit gröt på endast havre. Det blir en oro i kroppen och mättnaden infinner sig inte alls. Och snälla var inte rädda för fettet… det är inte det som är boven till varför du samlar på dig fett. Nedan kommer receptet på gröten.

 

Gröt gjord på havre och hirs

0,5 dl havregryn

0,5 dl hirs

2 dl kokosmjölk

chiafrön

Och glöm för all del inte fettet i form av riktigt smör!

Häll upp kokosmjölken i en Kastrull tillsammans med hirs, låt koka upp. Eftersom hirsen är hårdare och behöver ligga i längre så blir det perfekt om den får ligga i tillsammans med kokosmjölken innan det hunnit koka upp. När det börjar koka häller jag i havregrynen. Jag låter det koka tills gröten har fått den konsistens jag vill ha. Vill man ha en lite lösare gröt får man tillsätta mera vätska. När jag lagt upp gröten i en skål lägger jag i smöret så det får smälta in i gröten. Efter det häller jag på chafrön blandar och blandar allting. Sedan är det bara att njuta av den viktigaste stunden på dagen =)

 



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge