Högrevsgryta utan buljong

Högrevsgryta utan buljong

En mycket enkel högrevsgryta utan buljong! Men smakar inte sämre för det. Varför utan buljong kanske ni tänker? Jag har inte hittat en buljong utan socker eller andra tillsatser. Det jag har hittat är fond från Urban Deli.

Du kan ha vilka rotfrukter/grönsaker du vill i grytan!

Till 5 portioner högrevsgryta behöver du:

800 g högrev

4 st morötter

2 st gul lök

4st palsternacka

2 burkar kokosgrädde (ca. 250 ml/st)

Kryddor (jag använde, timjan, persillade, peppar och salt)

Gör såhär:

1. Skär köttet i bitar.

2. Bryn köttet lite lätt i en gryta och krydda.

3. Tillsätt 1 burk koksgrädde och tillsätt vatten så att köttet ligger täckt i vätska.

4. Låt köttet koka i ca 1.5 – 2 timmar.

5. Tillsätt rotfrukter, lök och 1 burk koksgrädde.

6. Krydda efter smak och låt koka i ca 30 minuter till rotfrukterna fortfarande har lite tuggmotstånd eller längre om du föredrar det.

7. Smaka av och tillsätt kryddor om du vill. Klart!



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: