Kallrökt lax – en sås till det mesta

Kallrökt lax – en sås till det mesta

Denna sås är gjord på en bit av kallrökt lax. Det är alltså inga skivor jag har använt.

Mängden på hur mycket lax som behöver varierar beroende på vad du har till såsen. Pasta skulle passa väldigt bra men för oss beroenden blir det kanske någon form av grönsaker och då behöver mängden lax vara större.

Receptet är skrivet utifrån att ingen pasta kommer kokas.

Märkväl att det är mycket mejerier i denna sås.

Denna rätt kan även göras med fördel som en förrätt.

Till 5 portioner sås på kallrökt lax behöver du:

800 g kallrökt lax i bit

Vitlök

Röd lök

5 dl Turkisk yoghurt

2 dl Creme Fraiche

Skal från 1 citron

Basilika, timjan, dill (helst färsk)

Salt och citronpeppar

Gör Såhär:

1. Koka upp turkisk yoghurt, creme fraiche och örtkryddorna.

2. Tärna laxen.

3. Lägg i laxen i såsen och låt sjuda. Laxen skall endast bli uppvärmd.

4. Hacka röd lök och vitlök.

5. Ta bort kastrullen från spisen och rör ned löken.

6. Smaka av med salt, citronpeppar och citronskal.

 



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: