Krämig blomkålssallad

Krämig blomkålssallad

Krämig blomkålssallad i veckans lunchlåda. Gott med någonting kallt när det är så varmt ute tänkte jag. En liten nackdel kanske är att kall mat inte ger en lika bra mättnadskänsla som varm mat.

Till denna sallad åt jag varmrökt eller kallrökt lax, här kommer receptet:

Detta behör du:

2 st Blomkål

100 g Parmesan

2 dl Majonnäs

(Soltorkade tomater)

(Turkisk eller grekisk yoghurt, byt ut 1 dl majonnäs eller lägg till yoghurt för att få salladen krämigare.)

1 kruka Basilika

1 st Rödlök

1 kruka/ask Gräslök

1 kruka/ask Persilja

2 st Vitlök

ca 50 g Gurka

Örtsalt och peppar.

Såhär gör du en krämig blomkålssallad:

  1. Skär blomkålen i buketter och koka upp. Koka ej sönder blomkålen, får hellre vara lite hård i mitten. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Hacka soltorkade tomater om du väljer att ha med dessa och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
  3. Skär blomkålen i mindre bitar och vänd ner i såsen, blanda ordentligt.
  4. Krydda med örtsalt och peppar, låt salladen stå en stund i kylen så att smakerna blandas.

Till och med min sambo som har varit rätt så kräsen med min mat tycker att denna är god. Det säger en hel del 😉



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge