Kretensisk ägglåda med köttfärs

Kretensisk ägglåda med köttfärs

När jag hittade denna typ av maträtt ” ägglåda ” så tänkte jag ägg!! och köttfärs!! aldrig!!

Men ack så fel jag hade, är få saker som går ihop så bra i smak som ägg och köttfärs.

Jag gjorde den väldigt enkel.

Tänk att du vill ha 1 ägg/portion.

Till 5 portioner ägglåda behöver du:

600 g Köttfärs

ca 400 g Tomatpuré

2 st Lök

5 st Ägg

Gör såhär:

1. Stek köttfärs och lök med tomatpuré och kryddor efter smak.

2. Häll i färsen i en ugnsform. Gör små gropar och kläck äggen.

3. Grädda i ugnen på 200 grader. Ca 20-30 minuter eller tills äggen är genomstekta.

4. Servera med grönsaker. Går även att blanda i grönsaker direkt i färsen. Kanske zuccini och paprika?

Perfekt att göra mycket av! Gott var det! Ägg och färs passar oroligt bra ihop! (Krydda gärna med spiskummin, det gör mycket för smaken).



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget: