Kycklinggratäng med tomat

Denna kycklinggratäng är perfekt som storkok. Varför inte tillsätta bacon eller någon annan grönsak? Istället för fetaosten kan man ta en riven ost. Jag har valt fetaost eftersom den är gjord på getmjölk och getmjölken triggar mig mindre än vad komjölken gör.
Till 5 portioner kycklinggratäng behöver du:
800 g kycklingfiléer
3 tomater
2,5 dl majonnäs
250 g fetaost
1 lök
Kryddor av olika slag, jag använde gurkmeja, örtblandning och salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Krydda och ställ in kycklingen i ugnen ca 25 minuter.
- Hacka lök och tomater. Blanda med majonnäs och smulad fetaost.
- Häll röran över kycklingen och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
- Servera gärna med en enkel sallad.
Följ mig:
Dela inlägget: